Ruisleivän kalorit

Ruisleipä on ruisjauhoista valmistettu leipä. Se on yleensä väriltään tummempaa kuin muut leivätyypit, ja sillä on erilainen maku. Ruisleipä on suosittua monissa Euroopan maissa, ja se on yleistymässä myös Yhdysvalloissa.

Ruisleivän ravintoarvo

Ruisleipä on ruisjauhoista valmistettu leipä. Se on tyypillisesti tiheämpää ja tummempaa kuin muut leivätyypit, ja sillä on omaleimainen maku. Ruisleipä sisältää 194 kcal/100g. Ruisleipä viipale sisältää noin 70 kaloria. Ruisleipä on myös hyvä useiden ravintoaineiden, kuten kuidun, raudan ja magnesiumin, lähde. Kuitu auttaa pitämään ruoansulatuskanavan terveenä ja voi auttaa alentamaan kolesterolitasoja. Rauta on välttämätöntä hapen kuljettamiseksi veressä, kun taas magnesium auttaa ylläpitämään luuntiheyttä ja lihasten toimintaa. ruisleipä sisältää myös jonkin verran proteiinia ja B-vitamiineja.

Ruisleivän syömisen terveysvaikutukset

Ruisleipä on pitkään kuulunut skandinaavisen ja itäeurooppalaisen ruokavalion perustaan. Ruisleipä voidaan valmistaa joko kokonaisista ruisjauhoista tai ruis- ja vehnäjauhojen sekoituksesta. Ruisleipä on täynnä ravintoaineita ja tarjoaa monia terveyshyötyjä. Ruisleipä on esimerkiksi hyvä kuitulähde, joka voi auttaa säätelemään ruoansulatusta ja ehkäisemään ummetusta. Lisäksi ruisleipä sisältää useita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Lisäksi ruisleivän glykeeminen indeksi on alhaisempi kuin muilla leipätyypeillä, joten se on hyvä valinta diabeetikoille tai diabetesta sairastaville. Jos siis etsit terveellistä ja herkullista tapaa tankata kehoasi, tartu viipaleeseen ruisleipää.

Täysjyväleipä valmistetaan täysjyväviljasta, joka on jauhettu jauhoksi. Esimerkiksi ruisleipä valmistetaan ruisjyvästä, joka on jauhettu ruisjauhoksi. Täysjyväleipä sisältää enemmän ravintokuitua kuin valkoinen leipä sekä enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita. Täysjyväleivän glykeeminen indeksi on myös alhaisempi, mikä tarkoittaa, että se ei saa verensokeriarvojasi nousemaan niin paljon sen syömisen jälkeen. Jos etsit terveellistä vaihtoehtoa, täysjyväleipä on hyvä valinta.