Persimonin kalorit – Lue lisää tästä ihmeellisestä hedelmästä

Tätä Kiinasta kotoisin olevaa hedelmää on viljelty vuosisatojen ajan, ja sitä nautitaan nykyään kaikkialla maailmassa. Persimonit ovat tyypillisesti muodoltaan soikeita tai pallomaisia, ja niiden väri vaihtelee keltaisesta punaoranssiin. Hedelmän hedelmäliha on pehmeää ja hyytelömäistä, ja sen makeutta on kuvailtu hunajaa muistuttavaksi.

Mitä persimonit ovat?

Persimonit ovat suosittu hedelmä, joka on peräisin Itä-Aasiasta. Persimonipuulle ovat ominaisia sen kiiltävät lehdet ja kirkkaan oranssit hedelmät. Persimoneita on kahta päätyyppiä, kirpeä persimon ja ei kirpeä persimon. Kirpeät persimonit sisältävät runsaasti tanniineja, jotka antavat hedelmälle happaman maun. Ei-astringenttiset persimonit sen sijaan ovat makeampia ja miellyttävämpiä syödä. Molemmat persimonityypit sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, joten ne ovat terveellinen lisä mihin tahansa ruokavalioon. Persimoneja voi syödä tuoreena tai käyttää erilaisissa resepteissä, kuten piirakoissa, kakkuissa ja hilloissa. Niiden, jotka eivät ole koskaan ennen kokeilleet persimoneita, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä herkullista hedelmää.

Persimonin ravintoaineet

Persimonit ovat hyvä ravintoaineiden, kuten kuidun, C-vitamiinin, kaliumin ja karotenoidien lähde. Karotenoidit ovat eräänlaisia ravintoaineita, jotka ovat tärkeitä silmien terveydelle, ja persimonit ovat hyvä lähde kahdelle erityiselle karotenoidille – beetakaroteenille ja zeaksantiinille. beetakaroteeni muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi, ja zeaksantiini on antioksidantti, joka auttaa suojaamaan silmiä vaurioilta. Persimon sisältää 75 kcal/100g. Persimon on hyvä välipala ihmisille, jotka etsivät ravitsevaa ja täyttävää välipalaa.

Miten persimoneja käytetään?

Tuoreita persimoneja voi syödä sellaisenaan tai käyttää resepteissä, kuten piirakoissa, kakkuissa ja kastikkeissa. Kuivatut persimonit ovat myös suosittua välipalaruokaa, ja persimonimehua käytetään usein luonnollisena makeutusaineena. Syömisen lisäksi persimoneja käytetään myös perinteisessä lääketieteessä. Hedelmällä uskotaan olevan useita terveyshyötyjä, kuten ruoansulatusta edistävä vaikutus sekä flunssan ja vilustumisen ehkäisy. Persimoneja käytetään myös yleisesti kosmetiikan ja ihonhoitotuotteiden ainesosana niiden korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi. Riippumatta siitä, syötkö niitä vai käytätkö niitä kauneusrutiinissasi, persimonit ovat monipuolinen ja herkullinen hedelmä, jolla on monia käyttötarkoituksia.