Maastohiihdon kalorit – Miten lisätä kaloreiden kulutusta

Hiihto on hyvä tapa liikkua ja pitää hauskaa, mutta tiesitkö, että se on myös hyvä tapa polttaa kaloreita?

Kuinka monta kaloria voit polttaa hiihtämällä?

Hiihto on erinomainen tapa polttaa kaloreita ja saada hyvää liikuntaa. Painostasi riippuen voit polttaa 400-900 kaloria tunnissa. Esimerkiksi 70kg painava hiihtäjä kuluttaa noin 440 kcal/h rauhallisesti hiihtäen, kun kulutus erittäin vauhdikkaasti hiihdettäessä on 880kcal/h . Jos haluat todella vauhdittaa aineenvaihduntaasi, hiihto on erinomainen vaihtoehto. Sen lisäksi, että hiihto polttaa paljon kaloreita, se on myös vähän kuormittavaa, joten se on niveliä säästävämpää kuin muut liikuntamuodot. Jos siis etsit hauskaa ja haastavaa tapaa polttaa ylimääräisiä kaloreita,hiihtoa kannattaa ehdottomasti harkita.

Mikä vaikuttaa poltettujen kalorien määrään?

Maastohiihdossa poltettujen kalorien määrä riippuu monista tekijöistä, kuten toiminnan intensiteetistä, hiihtäjän painosta ja hiihtoon käytetyn ajan pituudesta. Yleisesti ottaen maastohiihto on melko vähän rasitusta aiheuttava laji, mikä tarkoittaa, että sen ylläpitäminen ei vaadi paljon energiaa. Koska se on kuitenkin painoa kantavaa liikuntaa, se voi silti auttaa polttamaan kaloreita ja kiinteyttämään lihaksia. Maastohiihdossa poltettujen kalorien määrä riippuu myös maastosta. Tasaisessa maastossa hiihtäminen vaatii vähemmän ponnistelua kuin kukkuloilla tai vuorilla, joten hiihtäjät polttavat vähemmän kaloreita tasaisessa maastossa. Lisäksi maastohiihdossa poltettujen kalorien määrä vaihtelee myös lämpötilan mukaan. Kylmällä säällä keho joutuu tekemään enemmän töitä pitääkseen yllä ydinlämpötilansa, jolloin kaloreita palaa enemmän.

Miten maksimoida kalorien palaminen ja tehostaa hiihtoa?

Maastohiihto on loistava tapa polttaa kaloreita ja saada kuntoa. Mutta kuinka monta kaloria maastohiihto todella polttaa? Ja miten voit maksimoida kalorienpolttopotentiaalisi hiihtäessäsi? Hiihto on loistava harjoitus, koska se käyttää sekä ylä- että alavartaloa. Koska liikut jatkuvasti, sykkeesi pysyy korkeana, mikä auttaa polttamaan enemmän kaloreita. Voit kuitenkin tehdä muutamia asioita, joilla voit hiihtää vielä tehokkaammin ja polttaa vielä enemmän kaloreita. Varmista ensinnäkin, että olet lämmitellyt ennen hiihtämistä. Lyhyt hölkkä tai kävely nostaa sykettäsi ja valmistaa lihakset tulevaan harjoitukseen. Toiseksi, keskity oikeaan tekniikkaan. Kun hiihdät hyvällä tekniikalla, käytät vähemmän energiaa, mutta voit hiihtää pidempiä aikoja. Muista pitää taukoja, kun tarvitset niitä. Jos painostat itseäsi liikaa, tunnet itsesi väsyneeksi etkä pysty hiihtämään yhtä tehokkaasti. Kolmanneksi muista huomioida maaston muodot, mäkisessä maastossa hiihtäminen on vaativampaa ja kuluttaa enemmän. Jos siis etsit kaloreita polttavaa treeniä, josta saat myös koko kehon harjoituksen, maastohiihto on loistava vaihtoehto.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit ottaa kaiken irti maastohiihtoharjoittelustasi ja maksimoida kaloripolton.