Cashewpähkinän kalorit – Näin lisäät terveyttä

Cashewpähkinöiden ravintoarvo

Cashewpähkinät ovat erinomainen vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten E-vitamiinin, kuparin, magnesiumin ja fosforin, lähde. Ne ovat myös hyvä proteiinin ja sydänterveellisten tyydyttymättömien rasvojen lähde. Cashewpähkinä sisältää 574 kcal/100g. Cashewpähkinän suurin osa rasvasta on terveellistä tyydyttymätöntä rasvaa. Cashewpähkinät ovat myös hyvä kuidun lähde. Tämä tekee niistä täyttävän välipalan, joka voi auttaa painonhallinnassa. Cashewpähkinät sisältävät muihin pähkinöihin verrattuna suhteellisen paljon hiilihydraatteja. Suurin osa cashewpähkinöiden hiilihydraateista on kuitenkin peräisin ravintokuidusta ja sokerialkoholeista, joilla on vähäinen vaikutus verensokeriin. Tästä syystä cashewpähkinöitä pidetään matalaglykeemisenä elintarvikkeena, joka ei todennäköisesti aiheuta piikkejä verensokerissa. Kaikki nämä tekijät tekevät cashewpähkinöistä ravinteikkaan ruoan, joka voi olla osa terveellistä ruokavaliota.

Mitkä ovat cashewpähkinöiden syömisen terveyshyödyt?

Cashewpähkinät ovat hyvä vitamiinien, kivennäisaineiden ja antioksidanttien lähde. Niissä on myös vähän kaloreita ja rasvaa. Tämä tekee niistä terveellisen välipalan ihmisille, jotka yrittävät laihtua tai ylläpitää painoaan. Cashewpähkinät sisältävät monotyydyttymättömiä rasvoja, joita pidetään sydänterveellisinä rasvoina. Nämä rasvat voivat auttaa alentamaan kolesterolitasoja ja parantamaan verensokerin hallintaa. Lisäksi cashewpähkinät ovat hyvä kuitulähde, joka voi edistää ruoansulatusta ja tarjota muita terveyshyötyjä. Cashewpähkinät sisältävät myös kuparia, magnesiumia ja fosforia. Nämä ravintoaineet ovat välttämättömiä luuston terveydelle, energiantuotannolle ja immuunijärjestelmän toiminnalle. Cashewpähkinät ovat terveellinen välipala kaikenikäisille.

Miten voin lisätä cashewpähkinöitä ruokavaliooni?

Cashewpähkinöiden suosion kasvaessa ihmiset etsivät tapoja lisätä niitä ruokavalioonsa. Tähän on monia tapoja, ja paras menetelmä riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Yksi tapa nauttia cashewpähkinöistä on yksinkertaisesti syödä niitä välipalana. Niitä voi nauttia paahdettuna, suolattuna tai raakana, ja ne ovat hyvä lisä mihin tahansa lounaaseen. Toinen tapa lisätä cashewpähkinöitä ruokavalioon on käyttää niitä ruoanlaitossa. Niitä voi käyttää makeissa tai suolaisissa ruokalajeissa, ja ne sopivat erinomaisesti curryihin ja kastikkeisiin. Raakoja cashewpähkinöitä voi käyttää salaateissa tai keitoissa. Paahdetut cashewpähkinät sopivat erinomaisesti mysliin, ja niitä voi käyttää myös jogurttien tai jälkiruokien lisukkeena. Riippumatta siitä, miten haluat syödä niitä, cashewpähkinät ovat herkullinen ja ravitseva tapa lisätä vaihtelua ruokavalioosi.