Viinirypäleen kalorit- Yllättäviä terveyshyötyjä

Viinirypäleiden ravintosisältö

Viinirypäleet ovat herkullinen ja terveellinen välipalavaihtoehto, jolla on monia etuja. Viinirypäleissä on noin 69kcal/100g. Rypäleet sisältävät antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluvaurioilta ja vähentämään tulehduksia. Ne tarjoavat myös hyvän kuitulähteen, joka voi edistää suoliston terveyttä. Lisäksi viinirypäleet sisältävät A-, C- ja K-vitamiinia sekä kivennäisaineita, kuten rautaa ja kaliumia. Viinirypäleiden syönnin on todettu vähentävän sydänsairauksien ja tiettyjen syöpätyyppien riskiä. Kun siis seuraavan kerran etsit terveellistä välipalaa, tartu viinirypäleeseen!

Viinirypäleiden käyttö

Viinirypäleitä on viljelty tuhansia vuosia, ja niillä on tärkeä rooli monissa keittiöissä ympäri maailmaa. Sen lisäksi, että rypäleitä syödään tuoreena, niistä valmistetaan viiniä, mehua, hilloa ja etikkaa. Niitä voidaan myös kuivata rusinoiksi tai käyttää koristeena. Viinirypäleitä on monenvärisiä, kuten vihreitä, punaisia ja violetteja. Joitakin yleisiä rypälelajikkeita ovat concord-, muscadine- ja syötäväksi tarkoitetut viinirypäleet. Viiniköynnöksiä käytetään yleisesti myös koristekasveina. Viinirypäleiden lehtiä voidaan käyttää muiden ruokien kääreenä.

Onko viinirypäleiden syömisestä terveyshyötyjä?

On käynyt ilmi, että viinirypäleet eivät tee hyvää vain makunystyröillesi – ne ovat myös hyväksi terveydellesi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että viinirypäleet voivat parantaa muun muassa sydämen terveyttä, kognitiivisia toimintoja ja ruoansulatusta. Mikä tekee näistä pienistä hedelmistä niin tehokkaita? Tutkijat uskovat, että antioksidanttien, vitamiinien ja kivennäisaineiden yhdistelmä antaa rypäleille niiden terveyttä edistävät ominaisuudet. Esimerkiksi viinirypäleiden kuoret ovat hyvä resveratrolin lähde, antioksidantin, joka on yhdistetty pienempään sydäntautien ja syövän riskiin. Viinirypäleet eivät ole vain herkullinen ja virkistävä välipala, vaan ne voivat myös auttaa parantamaan ruoansulatusta. Viinirypäleiden korkea vesipitoisuus auttaa pitämään asiat liikkeessä ruoansulatuskanavassasi, ja niiden kuitupitoisuus tarjoaa tilaa, joka auttaa vatsaasi toimimaan paremmin.