Vesimelonin kalorit – Näin hyödyt vesimelonista

Vesimelonit eivät ole vain herkullisia, vaan myös terveellisiä. Tämä makea hedelmä on hyvä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde, ja siinä on myös vähän kaloreita.

Vesimelonin kalorit

Vesimeloni on virkistävä ja terveellinen herkku. Vesimelonissa on 37kcal/100g. Vesimeloni on enimmäkseen vettä, mutta se sisältää myös jonkin verran luonnollisia sokereita. Vesimeloni on kuitenkin vähäkalorinen ja vähärasvainen, ja se on hyvä A- ja C-vitamiinin lähde. Itse asiassa yksi viipale vesimelonia sisältää vain noin 40 kaloria. Tämä tekee vesimelonista ihanteellisen ruoan niille, jotka tarkkailevat painoaan tai yrittävät noudattaa terveellistä ruokavaliota. Nauti siis vesimelonia ilman syyllisyydentuntoa – se on herkullinen ja ravitseva tapa pysyä nesteytettynä.

Vesimelonin syömisen terveyshyödyt

Vesimeloni ei ole vain herkullinen, vaan sillä on myös monia terveyshyötyjä. Ensinnäkin vesimeloni on erinomainen nesteytyksen lähde. Se koostuu 92-prosenttisesti vedestä, ja se sisältää myös elektrolyyttejä, kuten kaliumia ja magnesiumia. Tämä tekee vesimelonista täydellisen ruoan kuumana kesäpäivänä tai treenin jälkeen. Vesimeloni on myös hyvä A- ja C-vitamiinin sekä kuitujen lähde. Nämä ravintoaineet ovat tärkeitä terveen immuunijärjestelmän, ihon ja näkökyvyn ylläpitämiseksi. Lisäksi vesimelonin on osoitettu vähentävän tulehdusta ja auttavan lihaskipuun. Vesimeloni ei siis ole pelkästään vähäkalorinen ruoka, vaan myös ravitsevaa. Kun siis seuraavan kerran etsit terveellistä välipalaa, tartu vesimeloniin!

Parhaita tapoja nauttia vesimelonia

Vesimelonit ovat virkistävä hedelmä, jota voi nauttia monin eri tavoin. Yksi yksinkertaisimmista tavoista nauttia vesimelonista on leikata se viipaleiksi ja syödä se sellaisenaan. Tämä on loistava vaihtoehto, jos etsit nopeaa ja helppoa välipalaa. Voit myös kokeilla vesimelonisalaatin valmistamista. Tämä virkistävä ruokalaji sopii täydellisesti kesäpiknikille tai grillijuhliin. Vesimelonisalaatin valmistamiseksi voit yksinkertaisesti yhdistää vesimelonikuutioita suosikkihedelmien, -vihannesten ja -yrttien kanssa. Vielä herkullisempaa herkkua saat valmistamalla vesimelonisorbettia. Tämä herkullinen pakasteherkku sopii täydellisesti kuumiin kesäpäiviin. Sekoita vesimelonipalat sokerin ja sitruunamehun kanssa ja pakasta. Nämä ovat vain muutamia monista tavoista nauttia vesimelonia.