Vesijuoksun kalorit – Tehokkaampaa kuin juoksu?

Vesijuoksu on loistava tapa polttaa kaloreita ja saada hyvää treeniä. Voit polttaa paljon kaloreita juoksemalla vedessä,

Kuinka monta kaloria poltat juoksemalla vedessä

Juokseminen on erinomainen tapa saada syke kohoamaan ja polttaa kaloreita, mutta se voi olla rankkaa nivelille. Vesijuoksu on loistava vaihtoehto, joka on keholle helpompi ja tarjoaa silti tehokkaan harjoituksen. Tunnin vesijuoksun aikana 70 kiloinen ihminen kuluttaa 400kcal. Vesijuoksu voi itse asiassa auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita kuin maalla juokseminen. Veden vastus auttaa lisäämään harjoittelun intensiteettiä, ja voit jopa säätää vaikeustasoa muuttamalla veden syvyyttä. Etsitpä sitten vähän rasitusta aiheuttavaa harjoittelua tai tapaa lisätä kalorienpolttoa, vesijuoksu on loistava vaihtoehto.

Kenelle vesijuoksu sopii?

Vesijuoksu on erinomainen tapa parantaa sydän- ja verisuoniterveyttä ilman, että niveliin kohdistuu liikaa rasitusta. Se on erinomainen tapa nostaa sykettä, mutta se on myös vähän rasittavaa ja niveliä säästävää. Se on aktiviteetti, joka sopii kaiken kuntoisille ihmisille. Riippumatta siitä, oletko vasta pääsemässä kuntoon vai oletko jo kokenut urheilija, vesijuoksu voi tarjota tehokkaan harjoittelun. Yksi vesijuoksun hienoista puolista on se, että sitä voi harrastaa lähes missä tahansa, missä on vettä. Voit juosta altaassa, järvessä, joessa tai jopa meressä. Ja koska vesi on kelluvaa, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että rasitat kehoasi liikaa. Jos siis etsit niveliä säästävää ja hyvää sydänharjoittelua tarjoavaa harjoittelumuotoa, vesijuoksu voi olla juuri sinua varten.

Miten lisätä vaihtelua vesijuoksurutiineihisi?

Vesijuoksu on loistava tapa päästä kuntoon, mutta siitä voi tulla tylsää, jos se on aina samanlaista . Tässä on muutamia tapoja lisätä vaihtelua vesijuoksurutiineihisi:

  • Kokeile eri nopeuksia ja matkoja. Vaihtelemalla vesijuoksun intensiteettiä voit pitää kehosi arvaavana, mikä tekee juoksusta kaiken kaikkiaan tehokkaampaa.
  • Liitä muita harjoituksia rutiiniin. Esimerkiksi vesijumppa voi tuoda kaivattua vaihtelua.
  • Hyödynnä erilaisia vesijuoksuvälineitä. Oletko jo kokeillut vesijuoksukenkiä tai vesijuoksuhanskoja?
  • Vaihda maisemaa. Jos yleensä juokset vesijuoksua uima-altaassa, kokeile sen sijaan juosta järvessä tai joessa. Tai jos juokset yleensä ulkona, kokeile sisärataa tai uima-allasta.
  • Tee siitä sosiaalista. Kutsu ystäviä tai perheenjäseniä mukaan vesijuoksuun tai liity olemassa olevaan vesijuoksuryhmään. Juokseminen muiden kanssa voi saada ajan kulumaan nopeasti ja auttaa pitämään sinut motivoituneena.

Näiden vinkkien avulla voit pitää vesijuoksuharjoittelun mielenkiintoisena ja tehokkaana.