Valkoviinin kalorit – Lue mikä vaikuttaa kalorien määrään

Lasillinen valkoviiniä sisältää yleensä vähemmän kaloreita kuin lasillinen punaviiniä. Mutta on myös monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa tietyn lasillisen valkoviinin kaloripitoisuuteen. Käytetty rypälelaji, alkoholipitoisuus ja se, onko viini makeutettu vai ei, voivat kaikki vaikuttaa siihen, kuinka monta kaloria lasissa on.

Kuinka monta kaloria on valkoviinissä?

Valkoviinin kalorit voivat vaihdella riippuen käytetystä rypälelajista, alkoholipitoisuudesta ja siitä, onko viini makeaa vai ei. Kuiva valkoviini sisältää noin 69 kcal/100ml, kun taas makeassa valkoviinissä on keskimäärin 97 kcl/100ml. Esimerkiksi chardonnay-rypäleistä valmistetussa kuivassa valkoviinissä on vähemmän kaloreita kuin riesling-rypäleistä valmistetussa makeassa valkoviinissä. Jos tarkkailet kaloriensaantia, on tärkeää tarkistaa etiketti ennen valkoviinipullon ostamista.

Missä viineissä on eniten kaloreita?

Valkoviinin kalorit voivat vaihdella riippuen käytetystä rypäletyypistä, alkoholipitoisuudesta ja jäännössokeripitoisuudesta. Suurin osa näistä kaloreista tulee alkoholipitoisuudesta ja loput hiilihydraateista. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että punaviinissä on yleensä hieman enemmän kaloreita, mikä johtuu korkeammasta alkoholipitoisuudesta. Jos tarkkailet kalorimäärääsi, kannattaa valita valkoviini, jonka alkoholipitoisuus on pienempi. Vaihtoehtoisesti voit valita kuohuviinin, jossa on yleensä vähemmän kaloreita. Olipa valintasi mikä tahansa, muista, että kohtuus on avainasemassa viinin nauttimisessa.