Tomaatin kalorit – Tiesitkö tämän tomaateista

Kuinka monta kaloria tomaatissa on?

Tomaatit ovat terveellinen ja herkullinen lisä mihin tahansa ruokavalioon, mutta kuinka monta kaloria tomaatissa on? Vaikka vastaus voi vaihdella tomaatin tyypin ja koon mukaan, useimmat tomaatit sisältävät 20-30 kaloria. Tomaatti sisältää 18 kcal/100g. Lisäksi kirsikkatomaatit ovat yleensä vähäkalorisempia. Riippumatta siitä, minkälaisen tomaatin valitset, voit olla varma, että se on vähäkalorinen ruoka, joka on täynnä ravintoaineita. Nauti siis herkullisesta tomaatista – vyötärösi kiittää sinua!

Mitä hyötyä tomaattien syömisestä on?

Tomaatit ovat ravitsevia hedelmiä, jotka tarjoavat monia terveyshyötyjä. Ne ovat hyvä A- ja C-vitamiinin, kuitujen ja lykopeenin lähde, joka on antioksidantti ja jonka on todettu vähentävän sydän- ja syöpäsairauksien riskiä. Tomaatit sisältävät myös kaliumia, joka on välttämätöntä terveiden verenpainetasojen ylläpitämiseksi. Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että tomaattien syöminen voi auttaa vähentämään veren LDL-kolesterolipitoisuutta, joten ne ovat ihanteellinen ruoka-aine niille, jotka haluavat parantaa sydän- ja verisuoniterveyttään. Ravintoarvojensa lisäksi tomaatit ovat myös erittäin monipuolisia, ja niitä voi nauttia monenlaisissa ruokalajeissa. Nautitpa niitä raakana salaatissa, kypsennettynä kastikkeessa tai paahdettuna lisäkkeenä, tomaatit ovat epäilemättä herkullinen ja terveellinen lisä mihin tahansa ruokavalioon.

Tiesitkö tämän tomaateista?

Tiesitkö, että tomaatti on itse asiassa hedelmä? Aivan, vaikka tomaattia käytetäänkin yleisesti vihanneksina suolaisissa ruokalajeissa, se kuuluu teknisesti ottaen hedelmäperheeseen. Tomaatin luokittelu hedelmäksi johtuu sen siemenitäytteisestä ytimestä, mutta maultaan ja kulinaariselta käytöltään tomaatti muistuttaa enemmän vihanneksia, kuten paprikaa ja munakoisoa. Tomaatti on kotoisin Etelä-Amerikasta, mutta se tuotiin ensimmäisen kerran Eurooppaan 1500-luvulla. Vasta 1700-luvulla tomaatit yleistyivät eurooppalaisessa keittiössä. Nykyään tomaatteja nautitaan kaikkialla maailmassa, ja ne ovat monien ruokien olennainen ainesosa. Kun seuraavan kerran nautit herkullista tomaattikastiketta tai keittoa, muista, että syöt hedelmää!