Suklaan kalorit – Lue suklaan terveyshyödyistä

Suklaa on yksi maailman herkullisimmista herkuista. Mutta kuinka monta kaloria suklaassa on, ja onko se todella pahaksi sinulle?

Kuinka monta kaloria suklaassa on?

Suklaa on herkullinen herkku, josta monet ihmiset nauttivat. Se on myös suhteellisen kaloripitoinen, sillä 100 grammaa suklaata sisältää 521 kcal. Tämä tarkoittaa, että suklaa voi olla hyvä valinta ihmisille, jotka yrittävät lihoa, mutta se ei ole niin hyvä niille, jotka yrittävät laihtua. Suklaa sisältää myös melko paljon sokeria, joka voi johtaa terveysongelmiin, kuten hampaiden reikiintymiseen ja lihavuuteen, jos sitä nautitaan suuria määriä. Vaikka suklaa voi siis olla maukas herkku, sitä on tärkeää syödä kohtuudella.

Miten valita terveellisin vaihtoehto?

Suklaa on herkullinen herkku, jota on saatavilla monessa eri muodossa. Mutta kun vaihtoehtoja on niin paljon, voi olla vaikea tietää, mikä suklaa on terveellisin vaihtoehto. Kun kyse on suklaan kaloreista, mitä tummempi suklaa, sitä terveellisempää se on. Tämä johtuu siitä, että tummassa suklaassa on vähemmän sokeria ja enemmän kaakaota kuin maitosuklaassa tai valkosuklaassa. Kaakao sisältää runsaasti antioksidantteja, ja se on yhdistetty terveysvaikutuksiin, kuten sydänterveyden paranemiseen ja tulehdusten vähenemiseen. Jos siis etsit terveellistä suklaavaihtoehtoa, valitse tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on vähintään 60 %. Voit myös etsiä suklaata, joka on sertifioitua luomua, reilua kauppaa ja vegaanista. Nämä suklaat on yleensä valmistettu korkealaatuisista ainesosista ja ilman keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita.

Onko suklaan nauttimisesta terveyshyötyjä?

Suklaata on ollut olemassa jo vuosisatoja, ja sitä on pitkään arvostettu sen runsaan maun ja ainutlaatuisen rakenteen vuoksi. Viime vuosina suklaata on juhlittu myös sen terveysvaikutusten vuoksi. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että suklaa voi parantaa sydämen terveyttä, alentaa verenpainetta ja vähentää aivohalvauksen riskiä. Suklaa on myös hyvä antioksidanttien lähde, joka voi auttaa suojaamaan soluja vaurioilta ja vähentämään kroonisten sairauksien, kuten syövän, riskiä. Lisäksi suklaan on osoitettu parantavan kognitiivisia toimintoja ja lisäävän endorfiinitasoja, jotka voivat kohottaa mielialaa ja edistää hyvänolon tunnetta. Suklaa sisältää myös kofeiinia, joka voi antaa sinulle lisäenergiaa.

Näin monien mahdollisten hyötyjen ansiosta ei ole ihme, että suklaa on yksi maailman suosituimmista elintarvikkeista.