Sauvakävelyn kalorit – Tiesitkö yllättävät terveyshyödyt

Sauvakävely on hyvä tapa harrastaa liikuntaa ja polttaa kaloreita. Samalla pystyt nauttimaan ulkoilusta ja edistämään terveyttäsi. Mutta kuinka monta kaloria sauvakävely todella polttaa? Entä mitkä ovat sauvakävelyn terveyshyödyt?

Kuinka monta kaloria voit polttaa sauvakävelyllä?

Kävely on loistava tapa saada liikuntaa ja raitista ilmaa, mutta vielä parempi on kun lisäät siihen sauvat. Sauvakävely tarjoaa kokovartaloharjoittelua ja voi auttaa polttamaan enemmän kaloreita kuin perinteinen kävely. Itse asiassa tutkimukset ovat osoittaneet, että sauvakävely voi polttaa jopa 20 prosenttia enemmän kaloreita kuin kävely ilman sauvaa. 70-Kiloinen ihminen kuluttaa tunnin sauvakävelyllä 300kcal. Koska sauvakävely käyttää sekä ylä- että alavartaloa, se voi myös parantaa yleistä voimaa ja koordinaatiota. Jos siis etsit tapaa lisätä hieman lisää vauhtia seuraavaan kävelyyn, harkitse sauvakävelyä. Kuka tietää, saatat jäädä koukkuun tähän uuteen liikuntamuotoon.

Mitkä ovat sauvakävelyn terveyshyödyt?

Sauvakävely on vähärasitteinen aktiviteetti, joka tarjoaa useita terveyshyötyjä. Ensinnäkin se auttaa parantamaan ryhtiä ja tasapainoa. Koska sauvakävelyssä käytetään käsiä ja jalkoja koordinoidusti, se voi myös parantaa koordinaatiota ja lisätä nivelten liikelaajuutta. Lisäksi sauvakävely on hyvä tapa saada kohtuullista liikuntaa rasittamatta kehoa liikaa. Sen on myös osoitettu tuottavan etuja sydän- ja verenkiertoelimistölle ja hengityselimille. Lisäksi sauvakävely on hyvä tapa saada raitista ilmaa ja auringonpaistetta, jotka molemmat ovat tärkeitä terveydelle. Sauvakävely on myös sosiaalista toimintaa, ja se voi olla hyvä tapa viettää aikaa ystävän kanssa tai saada uusia tuttavia. Sauvakävely sopii kaikentasoisille kuntoilijoille, ja siitä voivat nauttia kaikenikäiset ihmiset. Jos siis etsit vähän rasitusta aiheuttavaa liikuntaa, joka voi tarjota todellisia terveyshyötyjä, sauvakävely on loistava vaihtoehto.

Onko sauvakävely parempi kuin perinteinen kävely?

Sauvakävely saattaa vaikuttaa villitykseltä, mutta sillä on itse asiassa monia etuja perinteiseen kävelyyn verrattuna. Ensinnäkin sauvakävely tarjoaa kokovartaloharjoittelua. Perinteinen kävely harjoittaa vain jalkoja, kun taas sauvakävely harjoittaa myös käsiä ja ydinlihaksia. Lisäksi sauvakävely on vähän kuormittava liikuntamuoto, mikä tarkoittaa, että se on niveliä säästävämpää kuin esimerkiksi juokseminen. Lisäksi sauvakävelyä voi harrastaa lähes missä tahansa, joten se on kätevä liikuntamuoto kiireisille ihmisille.