Pyöräilyn kalorit – Lue helppoja keinoja lisätä kalorikulutusta

Pyöräilyä kehutaan usein loistavaksi liikuntamuodoksi, koska se on suhteellisen vähän kuormittavaa ja niveliä säästävää. Pyöräilyn etuna on kuitenkin myös se, että se voi olla erittäin tehokas tapa polttaa kaloreita. Joidenkin arvioiden mukaan pyöräilyllä voi polttaa jopa kaksi kertaa enemmän kaloreita kuin kävelyllä. Riippuen siitä, kuinka voimakkaasti pyöräilet, voit polttaa vielä enemmän. Jos siis etsit harjoittelumuotoa, joka auttaa sinua pudottamaan ylimääräistä painoa, pyöräily voi olla täydellinen vaihtoehto.

Mikä vaikuttaa siihen kuinka paljon pyöräily kuluttaa kaloreita?

Pyöräilyn aikana poltettujen kalorien määrä riippuu monista eri tekijöistä. Ensinnäkin pyöräilyn intensiteetillä on merkitystä. Rento pyöräily polttaa vähemmän kaloreita kuin rasittavampi pyöräily. Toiseksi myös pyöräilyyn käytetty aika vaikuttaa kalorien palamiseen. Mitä pidempi pyöräilyjakso on, sitä enemmän kaloreita palaa. Lopuksi pyöräilijän paino vaikuttaa myös siihen, kuinka paljon kaloreita palaa. Painavammat pyöräilijät polttavat enemmän kaloreita kuin kevyemmät, jos kaikki muut tekijät ovat samat. Pyöräilyn ja kalorienpolton osalta intensiteetillä, kestolla ja painolla on siis kaikilla merkitystä.

Kuinka monta kaloria pyöräily kuluttaa?

Kuinka monta kaloria pyöräily polttaa? Tähän klassiseen kysymykseen ei ole lopullista vastausta, sillä pyöräilyn aikana poltettujen kalorien määrään voi vaikuttaa useat muuttujat. Joitakin keskeisiä tekijöitä ovat muun muassa intensiteettitaso, kesto, paino ja pyöräilymaasto. Esimerkiksi henkilö, joka pyöräilee korkealla intensiteetillä pidemmän aikaa, polttaa todennäköisesti enemmän kaloreita kuin henkilö, joka pyöräilee matalammalla intensiteetillä lyhyemmän aikaa. Samoin painavampi henkilö polttaa yleensä enemmän kaloreita kuin kevyempi henkilö, ja mäkisessä maastossa pyöräilemällä poltetaan yleensä enemmän kaloreita kuin tasaisessa maastossa. Koska kaikki nämä muuttujat vaikuttavat, on vaikea sanoa tarkalleen, kuinka monta kaloria pyöräilyllä poltetaan. Ottamalla kuitenkin huomioon yksittäiset tekijät, jotka voivat vaikuttaa kalorien palamiseen, on mahdollista saada yleinen käsitys siitä, kuinka monta kaloria tietyn pyöräilyn aikana palaa.

70 kiloinen henkilö kuluttaa rauhallisesti pyöräillessään 295kcal/h. Kun taas vauhdikkaasti polkiessa kulutus on 440kcal/h ja erittäin vauhdikkaasti polkiessa 735 kcal/h.

Vinkkejä joiden avulla voi polttaa enemmän kaloreita pyöräillessä

Pyöräily on hyvä tapa polttaa kaloreita ja kohottaa kuntoasi, mutta voit tehdä muutamia asioita varmistaaksesi, että poltat mahdollisimman paljon kaloreita. Yritä ensinnäkin pyöräillä korkeammalla intensiteetillä. Tämä tarkoittaa nopeampaa polkemista ja pyöräilyä ylämäkeen aina kun mahdollista. Tulet yllättymään, kuinka nopeasti sykkeesi nousee ja kuinka paljon enemmän kaloreita poltat. Toiseksi, älä pelkää lisätä pyöräilyrutiiniin intervalliharjoittelua. Tämä tarkoittaa, että pyöräilet lyhyitä jaksoja erittäin kovalla intensiteetillä, minkä jälkeen on lyhyt lepoaika. Intervalliharjoittelu polttaa erittäin tehokkaasti kaloreita ja auttaa sinua pääsemään parempaan yleiskuntoon. Voit muutenkin yrittää ylläpitää korkeampaa poljintakertaa eli poljinnopeutta. Tämä auttaa sinua liikkumaan nopeammin ja siten polttamaan enemmän kaloreita. Lisäksi pyöräilyn aikana seisominen auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita kuin istuminen. 

Voiko pyöräily auttaa laihtumaan?

Pyöräily on loistava tapa laihtua. Se on vähän rasitusta aiheuttava sydänliikuntamuoto, jota voi harrastaa lähes missä tahansa. Toisin kuin juoksu tai muut voimakkaan rasituksen lajit, pyöräily ei rasita niveliä. Voit siis harrastaa pyöräilyä useammin vaarantamatta itseäsi loukkaantumiselle. Lisäksi pyöräily on erittäin tehokas tapa polttaa kaloreita, jos pyöräilet kohtuullista vauhtia. Varmista, että pysyt nesteytettynä pyöräillessäsi. Runsaan veden juominen auttaa kehoasi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja auttaa sinua välttämään nestehukkaa, joka voi johtaa väsymykseen ja suorituskyvyn heikkenemiseen. Noudattamalla näitä vinkkejä voit olla varma, että poltat mahdollisimman paljon kaloreita pyöräillessäsi. Varmista lopuksi, että pyöräilyharjoittelusi on vaihtelevaa ja mielenkiintoista – mitä hauskempaa on, sitä todennäköisemmin pysyt mukana ja näet tuloksia! Jos siis haluat laihtua, pyöräilyä kannattaa ehdottomasti harkita. Varmista vain, että yhdistät sen terveelliseen ruokavalioon, ja huomaat, että kilot alkavat sulaa pois.