Popcornin kalorit – Katso lukema (saatat yllättyä)

Paljonko kaloreita popcornissa on?

Popcornin kalorit vaihtelevat popcornin tyypin ja valmistustavan mukaan. Esimerksi öljyssä paitetussa popcornissa on enemmän kaloreita kuin öljyttömässä. Lisäksi voilla tai muilla täytteillä maustetussa popcornissa on yleensä enemmän kaloreita kuin tavallisessa popcornissa. Keskimäärin popcornissa on 496 kcal/100g. Tarkan arvion popcornin kaloripitoisuudesta saa parhaiten tutustumalla kyseisen tuotteen ravintoarvomerkintöihin. Popcornin tyypistä riippumatta on kuitenkin tärkeää muistaa, että popcorn on runsaskalorinen ruoka-aine, ja sitä tulisi syödä kohtuudella. Yksi annos popcornia voi sisältää helposti yli 400 kaloria, joten on tärkeää huomioida annoskoko.

Onko popcorn terveellistä?

Popcorn on täysjyväviljavalmiste, joka sisältää runsaasti kuitua. Tuoreen tutkimuksen mukaan popcornissa on enemmän antioksidantteja kuin hedelmissä ja vihanneksissa. Nämä ravintoaineet voivat auttaa suojaamaan kehoa sairauksilta. Popcorn on myös hyvä A-vitamiinin, raudan ja kaliumin lähde. Vaikka popcorn on yleisesti ottaen terveellistä, sitä on tärkeää syödä kohtuudella. Popcornissa on yleensä paljon natriumia ja rasvaa. Terveellisin tapa syödä popcornia on paistaa se ilmalla tai kypsentää se terveellisessä öljyssä, kuten oliiviöljyssä. Muista tarkistaa etiketit huolellisesti ostaessasi popcornia, sillä joihinkin merkkeihin on lisätty epäterveellisiä ainesosia, kuten keinotekoisia maku- ja väriaineita. Kohtuudella nautittuna popcorn voi olla herkullinen ja terveellinen välipala.

Mikä voisi olla terveellisempi vaihtoehto popcornille leffassa?

Elokuvapopcorn on kuulunut elokuvateatterikokemukseen sukupolvien ajan, mutta sen ravintoarvo on joutunut viime vuosina tarkastelun kohteeksi. Valmistustavasta riippuen iso popcorn saattaa sisältää noin 1 200 kaloria ja 60 grammaa rasvaa, mikä tekee siitä vähemmän ihanteellisen valinnan vyötärönympäryksistään huolehtiville. Onneksi popcornille on paljon terveellisempiä vaihtoehtoja, jotka tyydyttävät mielihalut ilman, että kiloja kertyy. Jos haluat suolaisemman välipalan, kokeile paahdettuja kikherneitä tai soijapähkinöitä, jotka molemmat tarjoavat proteiinia ja tyydyttävää rapeutta. Jos etsit jotain makeaa, kuivatut hedelmät tai jogurtilla päällystetyt rusinat ovat maukkaita vaihtoehtoja.