Pizzan kalorit [pakastepizza] – Katso vinkit terveellisempään pizzaan

Pizza on yksi maailman suosituimmista ruoka-aineista, eikä ole mikään yllätys, että se on myös yksi kaloripitoisimmista. Yksi viipale pizzaa voi sisältää yli 200 kaloria, kalorimäärä voi kasvaa nopeasti, jos et ole varovainen.

Kuinka monta kaloria pizzassa on?

Kuinka monta kaloria pizzassa on? Tämä on kysymys, jota ihmiset usein kysyvät, kun he yrittävät tarkkailla painoaan. Siihen ei valitettavasti ole helppoa vastausta. Pizzan kalorimäärä vaihtelee pizzatyypin, täytteiden ja viipaleen koon mukaan. Esimerkiksi tavallisessa juustopizzassa on yleensä 200-300 kaloria viipaletta kohti. Pizzassa, jossa on lihaa, voi olla yli 400 kaloria viipaletta kohti. Ja pizzassa, jossa on useita täytteitä (kuten pepperonia, makkaraa ja vihanneksia), voi olla vielä enemmän kaloreita. Jos siis tarkkailet painoasi, on parasta rajoittaa itsesi yhteen tai kahteen viipaleeseen pizzaa. Ja muista valita pizza, jossa on terveellisiä täytteitä, kuten vihanneksia tai grillattua kanaa.

Vinkkejä pizzan kalorimäärän vähentämiseen

Yksi pizzaviipale voi sisältää yli 300 kaloria, ja iso pizza voi sisältää yli 2 000 kaloria. Jos yrität vähentää kalorimäärääsi, pizza on ehdottomasti yksi ensimmäisistä paikoista, joista kannattaa aloittaa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä pizzan kalorimäärän vähentämiseen:

  • Valitse ohutpohjainen pizza paksupohjaisen sijaan. Ohutpohjaisissa pizzoissa on vähemmän kaloreita viipaletta kohden niiden pienemmän koon vuoksi.
  • Käytä täysjyväpizzapohjaa. Tämä lisää kuitua ja ravintoaineita.
  • Jätä ylimääräinen juusto pois. Juusto on yksi pizzan suurimmista kalorilähteistä. Jättämällä ylimääräisen juuston pois voit helposti vähentää 100 kaloria tai enemmänkin viipaletta kohti.
  • Lisää paljon kasviksia. Kasvikset sisältävät vähän kaloreita ja runsaasti ravintoaineita, joten ne ovat hyvä tapa lisätä pizzan täyteläisyyttä lisäämättä liikaa kaloreita.
  • Käytä vähärasvaista lihaa. Valitse vähärasvaista lihaa, kuten kanaa tai kalkkunaa, makkaran tai pepperonin sijaan. Tai käytä pelkkiä kasviksia ilman lihaa.
  • Valitse kevyempi kastike. Tomaattikastike on melko vähäkalorinen, mutta kermapohjaiset kastikkeet voivat lisätä kaloreita nopeasti. Valitse kevyempi kastike, jotta pizzasi pysyy mahdollisimman terveellisenä.

Kumpi valita pakastepizza vai kotona tehty pizza?

Pizza on klassikkoruoka, jota voi tehdä monella eri tapaa. Riippumatta siitä, onko se täytetty pepperonilla vai vihanneksilla, pizza on aina suosittu valinta. Kun kyseessä on pakastepizza tai kotitekoinen pizza, kumpi on parempi vaihtoehto? 

Pakastepizzalla on joitakin selkeitä etuja. Ensinnäkin se on paljon kätevämpi kuin pizzan tekeminen alusta asti. Sinun ei tarvitse huolehtia taikinan, kastikkeen ja täytteiden valmistamisesta. Sinun tarvitsee vain laittaa pizza uuniin ja odottaa, että se kypsyy. Lisäksi pakastepizza on yleensä halvempaa kuin itse tehty pizza. Jos olet pienellä budjetilla, pakastepizza on hyvä vaihtoehto 

Itse tehdyssä pizzassa on kuitenkin myös joitakin etuja. Kotitekoinen pizza antaa sinulle täydellisen määräysvallan ainesosiin. Jos yrität syödä terveellisesti, voit valita täysjyvätaikinan ja lisätä kasviksia. Voit myös hallita käyttämäsi juuston ja lihan määrää. Jos haluat kevyen pizzan, voit tehdä sen vähemmillä täytteillä. Pakastepizzassa joudut tyytymään siihen, mitä täytteitä piirakkaan tulee. Lisäksi kotitekoinen pizza maistuu tuoreemmalta ja herkullisemmalta kuin pakastepizza.