Parsakaalin kalorit – Tiesitkö tämän kaiken tästä superfoodista

Parsakaali on vihannesten joukossa yksi ravinteikkaimmista vaihtoehdoista. Se on täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka voivat tarjota monenlaisia terveyshyötyjä. Mutta kuinka monta kaloria parsakaalissa on? Ja mitä muita ravitsemuksellisia etuja tämä superruoka tarjoaa? Lue tästä kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää parsakaalin kaloreista ja ravitsemuksesta

Kuinka monta kaloria on parsakaalissa?

Useimmat ihmiset tietävät, että parsakaali on terveellistä ruokaa, mutta harva tietää, kuinka paljon kaloreita parsakaalissa on. Parsakaali sisältää 35 kcal/100g. Parsakaali on erinomainen valinta kaikille, jotka tarkkailevat painoaan. Sen lisäksi, että parsakaalissa on vähän kaloreita, siinä on myös runsaasti kuitua ja C-vitamiinia. Se on hyvä raudan ja kalsiumin lähde, ja se sisältää myös yhdistettä, jonka on osoitettu vahvistavan immuunijärjestelmää. Näin monien terveyshyötyjen ansiosta ei ole ihme, että parsakaali on yksi suosituimmista vihanneksista.

Parsakaalin ravintoarvo

Parsakaali sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia ja monia muita ravintoaineita. Parsakaali on hyvä ravintokuidun lähde. Se sisältää myös fosforia, kaliumia ja magnesiumia. parsakaali on vähärasvaista ruokaa eikä se sisällä kolesterolia. Parsakaali on hyvä foolihapon lähde. Se sisältää myös karotenoideja, joiden uskotaan olevan hyödyllisiä joidenkin syöpämuotojen ehkäisyssä. Parsakaali on erinomainen vihannes terveelliseen ruokavalioon sisällytettäväksi.

Parsakaalin terveysvaikutukset

Parsakaali on ravinteikas superfood, joka tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä. Tämä ristikukkainen vihannes on täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka vahvistavat vastustuskykyä, parantavat ruoansulatusta ja suojaavat kroonisilta sairauksilta. Parsakaali on erinomainen C-vitamiinin lähde, joka on välttämätöntä terveelle immuunijärjestelmälle. Se sisältää myös folaattia, vesiliukoista B-vitamiinia, joka auttaa kehoa tuottamaan uusia soluja. Lisäksi parsakaalissa on runsaasti kuitua, joka edistää säännöllisyyttä ja ehkäisee ummetusta. Parsakaalin antioksidantit auttavat myös suojaamaan soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Nämä ravintoaineet tukevat yhdessä tervettä kehoa ja pitävät olosi parhaalla mahdollisella tasolla. Vaikka parsakaali on erittäin terveellinen ruoka-aine, on tärkeää muistaa, että mikään yksittäinen ruoka-aine ei voi tarjota kaikkia kehon tarvitsemia ravintoaineita. Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää erilaisia hedelmiä, vihanneksia ja täysjyväviljaa, on paras tapa varmistaa optimaalinen terveys.

Miten parsakaali kypsennetään ravitsemuksellisten hyötyjen maksimoimiseksi?

Monet ihmiset eivät tiedä, miten parsakaali tulisi kypsentää, jotta sen ravitsemukselliset hyödyt saataisiin maksimoitua. Tärkeintä on välttää parsakaalin ylikypsentämistä, sillä se voi aiheuttaa ravintoaineiden huuhtoutumista veteen. Parsakaalin höyrystäminen tai mikroaaltouunissa kypsentäminen on nopea ja tehokas tapa kypsentää se menettämättä ravintoaineita. Jos haluat maukkaampaa parsakaalia, kokeile paahtaa sitä uunissa tilkan oliiviöljyä kera.

3 odottamatonta tapaa nauttia parsakaalia

Vaikka parsakaali ei ehkä ole kaikkein jännittävin vihannes, se on yllättävän monipuolinen ja sitä voi käyttää monissa ruokalajeissa. Tässä on kolme odottamatonta tapaa nauttia parsakaalista:

  • Paahdettu parsakaali on loistava vaihtoehto paahdetuille perunoille tai muille juureksille. Sekoita parsakaalin kukinnot oliiviöljyyn ja suosikkimausteisiisi ja paahda sitten esilämmitetyssä uunissa rapeaksi.
  • Parsakaalipesto on herkullinen ja ravitseva tapa nauttia tästä vaatimattomasta vihanneksesta. Yhdistä parsakaali, oliiviöljy, parmesaanijuusto, valkosipuli ja suola tehosekoittimessa ja sekoita tasaiseksi. Käytä tavallisen peston tapaan pastan, kanan tai kalan päällä.
  • Parsakaalisalaatti on loistava tapa lisätä lisäravintoa seuraavaan voileipään tai wrapiin. Raasta tai silppua parsakaali (varret mukaan lukien) ja porkkanat ja sekoita sitten omenaviinietikkaa, majoneesia ja sellerinsiemeniä. Lisää rusinoita tai kuivattuja karpaloita makeuden lisäämiseksi.