Paprikan kalorit – Kiinnostavia terveyshyötyjä

Kuinka monta kaloria paprikassa on?

Paprika on suosittu ruoka-aine, jota ihmiset nauttivat kaikkialla maailmassa. Niitä voidaan käyttää monenlaisissa ruokalajeissa, ja niitä on monen muotoisia ja kokoisia. Paprikassa on 29kcal/100g. Yleisesti ottaen paprikat ovat vähäkalorisia ja sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne ovat myös hyvä kuitujen lähde. Niinpä paprikat ovat loistava valinta riippumatta siitä, yritätkö laihduttaa vai syötkö vain terveellistä ruokavaliota.

Paprikan syömisen terveyshyödyt

Paprikaa käytetään usein tuoreena sellaisenaan tai ruuissa. Paprikasta valmistetaan myös maustetta. Sitä valmistetaan kuivatuista paprikoista, ja sitä on saatavana eri väreissä, kuten punaisena, oranssina ja keltaisena. Paprika on hyvä A- ja C-vitamiinin, karotenoidien ja antioksidanttien lähde. Nämä ravintoaineet on yhdistetty erilaisiin terveysvaikutuksiin, kuten tulehduksen vähenemiseen, sydämen terveyden paranemiseen ja kognitiivisten toimintojen paranemiseen. Lisäksi paprikan on osoitettu tehostavan aineenvaihduntaa ja auttavan painonpudotuksessa. Vaikka näiden vaikutusten vahvistamiseksi tarvitaan vielä lisää tutkimuksia, paprika on vähäkalorinen ja ravinnerikas ruoka-aine, jota voi nauttia monin eri tavoin. Lisää sitä suosikkiresepteihisi saadaksesi lisää makua ja väriä tai ripottele sitä paahdettujen vihannesten päälle terveelliseksi ja herkulliseksi lisukkeeksi.

Miten lisätä paprikoita ruokavalioon?

Jos haluat lisätä paprikaa ruokavalioosi, siihen on monia tapoja. Paprika on monipuolinen ainesosa, jota voi käyttää monissa eri ruokalajeissa salaateista pääruokiin. Voit napostella paprikaa myös raakana tai kypsennellä sitä monella eri tavalla. Paprikoita voi myös kuivata tai säilöä pidempiaikaista säilytystä varten. Tässä on muutamia ideoita, joilla pääset alkuun:

  • Lisää paprikaa suosikkisalaattireseptiisi.
  • Käytä paprikaa pizzan täytteenä.
  • Paista paprikat kanan tai naudanlihan kanssa.
  • Lisää paprikaa seuraavaan chiliannokseen.
  • Täytä paprikat riisin ja vihannesten kanssa.
  • Paista paprikat uunissa ja lisää päälle juustoa.

Kuten huomaat, on monia hyviä tapoja lisätä paprikaa ruokavalioosi. Ole siis luova ja aloita ruoanlaitto!