Omenan kalorit – Mitä hyvää omenassa on

Omena päivässä voi todellakin pitää lääkärin loitolla. Mutta kuinka monta kaloria omenassa on? Ja mitä muita terveyshyötyjä tämä suosittu hedelmä voi tarjota? Tässä artikkelissa tutustutaan omenaan lähemmin ja otetaan selvää.

Kuinka monta kaloria omenassa on?

Useimmat ihmiset eivät ajattele omenan kaloripitoisuutta, mutta painonsa tarkkailijoille se voi olla tärkeä asia. Omenassa on 33 kcal/100g. Tyypillinen omena sisältää siis noin 95 kaloria, mikä on suhteellisen vähän verrattuna muihin hedelmiin.

Omenan ravitsemustiedot

Omena on suosittu hedelmä, joka tunnetaan rapeasta rakenteestaan ja makeasta maustaan. Omena on myös hyvä ravintoaineiden, kuten kuidun, C-vitamiinin ja kaliumin, lähde. Keskikokoinen omena sisältää noin 95 kaloria, joten se on hyvä valinta ihmisille, jotka yrittävät laihtua tai pitää painonsa yllä. Sen lisäksi, että omena sisältää vähän kaloreita, se on myös hyvä kuidun lähde. Kuitu auttaa edistämään ruoansulatuskanavan terveyttä ja voi myös vähentää sydänsairauksien riskiä. Omena on myös hyvä C-vitamiinin lähde, joka on tärkeä ravintoaine, joka auttaa vahvistamaan vastustuskykyä ja suojaamaan soluvaurioilta. Omena on myös hyvä kaliumin lähde, joka on tärkeä kivennäisaine, joka auttaa säätelemään verenpainetta ja ylläpitämään terveitä luita ja lihaksia. Omenat sisältävät kuitenkin myös suhteellisen paljon sokeria, noin 19 grammaa omenaa kohti. Tämä tarkoittaa, että niitä tulisi syödä kohtuudella osana terveellistä ruokavaliota.

Omenoiden terveysvaikutukset

Omenat ovat yksi maailman suosituimmista hedelmistä, ja hyvästä syystä. Sen lisäksi, että omenat ovat herkullisia, ne tarjoavat useita terveyshyötyjä. Omenat sisältävät esimerkiksi runsaasti kuitua, joka voi auttaa säätelemään ruoansulatusta ja ehkäisemään ummetusta. Ne ovat myös hyvä C-vitamiinin lähde, joka on tärkeä ravintoaine ja auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää. Lisäksi omenat sisältävät antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vaurioilta ja vähentämään kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien ja syövän riskiä. Kun siis seuraavan kerran etsit terveellistä välipalaa, tartu omenaan!