Nuudelin kalorit – Lue nopea wokkiresepti

Nuudelit ovat ruokalaji, joka valmistetaan taikinasta, joka kaulitaan ja leikataan sitten ohuiksi suikaleiksi. Ne voidaan valmistaa vehnästä, riisistä tai muista jyvistä. Nuudelit ovat monissa kulttuureissa perusruokaa, ja ne tarjoillaan usein kastikkeen kanssa tai keitossa.

Nuudeleiden ravintoarvo

Nuudelit ovat jauhoista, vedestä ja suolasta valmistettuja pastatuotteita. Ne ovat yleinen perusruoka monissa kulttuureissa, ja niitä käytetään usein keitoissa ja pataruoissa. Nuudelit voidaan valmistaa vehnästä, riisistä, tattarista tai kananmunista. Ne vaihtelevat muodoltaan, kooltaan ja koostumukseltaan. Nuudeli sisältää keskimäärin 347 kcal/100g. Nuudeleiden kalorit voivat vaihdella kuivattujen nuudeleiden muutamasta sadasta tuoreiden munanuudeleiden yli tuhanteen. Nuudeleiden kalorit riippuvat myös käytetystä jauhotyypistä ja siitä, onko nuudeli keitetty vai paistettu. Yleisesti ottaen täysjyvä- ja riisinuudelit sisältävät enemmän kuitua ja ravintoaineita kuin valkoisista jauhoista valmistetut nuudelit. Kaikki nuudelit ovat kuitenkin hyvä monimutkaisten hiilihydraattien lähde, ja niistä saa vaatimattoman määrän proteiinia.

Nuudeleiden valmistaminen

Nuudelit ovat olleet vuosituhansien ajan perusruokaa eri kulttuureissa ympäri maailmaa. Vaikka niiden valmistaminen voi olla yksinkertaista, täydellisen nuudelin valmistaminen on taidetta. Avain piilee taikinassa. Jauhot ja vesi on sekoitettava huolellisesti keskenään, ja taikinaa on vaivattava, kunnes se on sileää ja joustavaa. Kun taikina on valmis, se voidaan kaulata ohuiksi levyiksi ja leikata halutun levyisiksi nuudeleiksi. Nuudelit voidaan keittää kiehuvassa vedessä tai paistaa öljyssä. Nuudelit ovat herkullinen ja monikäyttöinen ruokalaji, joka on varmasti jokaisen ruokahalun mieleen riippumatta siitä, tarjoillaanko ne sellaisenaan vai kastikkeen tai mausteiden kanssa.

Herkullinen nuudeliwokki valmistuu nopeasti

Nuudeliruoka on yksinkertainen ja herkullinen tapa nauttia nuudeleista. Avain hyvään nuudeliruoan valmistukseen on, että nuudelit kypsennetään kunnolla. Kiehauta ensin kattilassa vesi ja lisää nuudelit. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta sitten nuudelit ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuumenna seuraavaksi öljy wokissa tai suuressa paistinpannussa kovalla lämmöllä. Lisää nuudelit ja paista niitä sekoittaen 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita. Lisää lopuksi haluamasi vihannekset ja paista vielä 2-3 minuuttia. Tarjoile halutessasi soijakastikkeen tai muiden mausteiden kanssa. Nauti!