Nektariinin kalorit – Lue nektariinin terveyshyödyistä

Nektariinit ovat kivellisiä hedelmiä. Nektariinit ovat läheistä sukua persikoille ja luumuille. Vaikka nektariineja syödäänkin usein tuoreena hedelmänä, niitä voidaan käyttää myös kypsennettyihin ruokiin tai tehdä niistä hilloja, hyytelöitä ja muita säilöntäaineita.

Nektariinien ravintoarvo

Nektariini on kivihedelmälaji, joka kuuluu samaan lajiin kuin persikka. Nektariinit eroavat persikoista sileän kuorensa ansiosta, eikä niissä ole pörröisyyttä. Muiden kivennäishedelmien tavoin nektariinit ovat hyvä vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten C-vitamiinin, kaliumin ja ravintokuitujen, lähde. Nektariinit sisältävät myös suhteellisen vähän kaloreita. Nektariini sisältää 38 kcal/100g, mikä tekee siitä hyvän valinnan ihmisille, jotka yrittävät laihtua tai ylläpitää terveellistä painoa. Sen lisäksi, että nektariinit ovat vähäkalorisia, ne ovat myös rasvattomia ja kolesteroliton. Tämä tekee niistä terveellisen välipalavaihtoehdon kaikenikäisille.

Mitä terveyshyötyjä nektariinien syömisestä on?

Nektariinit ovat mehukas ja herkullinen kesähedelmä, mutta ne tarjoavat myös useita terveyshyötyjä. Ensinnäkin nektariinit ovat hyvä kuitulähde, joka voi auttaa säätelemään ruoansulatusta ja pitämään olon kylläisenä. Lisäksi nektariineissa on runsaasti A- ja C-vitamiineja, jotka molemmat ovat tärkeitä ihon ja silmien terveydelle. Lisäksi nektariinit sisältävät antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vaurioilta. Nektariinit eivät siis ole vain maukas herkku, vaan ne ovat myös hyväksi sinulle.

Mihin kaikkeen nektariinia voi käyttää?

Nektariinit ovat hedelmälaji, joka muistuttaa läheisesti persikkaa. Niillä on sileä, samettinen kuori ja makea, mehukas hedelmäliha. Nektariineja voi syödä tuoreena tai käyttää erilaisissa resepteissä. Ne ovat herkullinen lisä salaatteihin, piirakoihin ja hilloihin. Nektariineja voi myös grillata tai paistaa. Kypsennettäessä nektariinit saavat ihanan karamellisoituneen maun. Nautitpa niitä miten tahansa, nektariinit ovat herkullista ja ravitsevaa herkkua.