Mustikan kalorit – Lue lisää tästä terveyspommista

Kuinka monta kaloria mustikassa on?

Mustikat ovat herkullinen ja terveellinen välipala. Mustikat sisältävät 44 kcal/100g, joten ne ovat hyvä vaihtoehto painoa tarkkaileville. Mustikoissa on kuitenkin myös suhteellisen paljon sokeria, noin 4 grammaa marjaa kohti. Tämä tarkoittaa, että niitä tulisi syödä kohtuudella osana terveellistä ruokavaliota. Kaiken kaikkiaan mustikat ovat kuitenkin ravitsevaa ruokaa, jota voi nauttia ilman syyllisyyttä.

Mustikan ravintoarvo

Mustikat eivät ole vain herkullisia, vaan myös erittäin ravitsevia. Nämä pienet marjat ovat täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, mikä tekee niistä loistavan lisän mihin tahansa ruokavalioon. mustikat ovat erinomainen C-vitamiinin lähde, sillä ne tarjoavat 25 % päivittäisestä suositellusta arvosta jo yhdessä kupillisessa. Ne ovat myös hyvä mangaanin ja ravintokuidun lähde. Ravintoarvojensa lisäksi mustikat ovat vähäkalorisia, mikä tekee niistä loistavan valinnan painoa tarkkaileville.

Mitä hyötyä mustikan syömisestä on?

mustikat ovat täynnä ravintoaineita ja tarjoavat lukuisia terveyshyötyjä. Mustikat ovat esimerkiksi hyvä kuitulähde, joka voi auttaa säätelemään ruoansulatusta. Niissä on myös runsaasti antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vaurioilta ja vähentää joidenkin kroonisten sairauksien riskiä. Lisäksi mustikat sisältävät yhdisteitä, jotka voivat edistää aivojen terveyttä ja parantaa muistia. Lisäksi mustikat ovat vähäkalorisia ja sisältävät runsaasti vettä, joten ne sopivat erinomaisesti ihmisille, jotka yrittävät laihtua tai ylläpitää terveellistä painoa. Monien terveyshyötyjensä ansiosta mustikoiden tulisi olla osa mitä tahansa terveellistä ruokavaliota.

Miten voin sisällyttää mustikoita ruokavaliooni?

Mustikat eivät ole vain herkullisia, vaan ne ovat myös täynnä ravintoaineita ja antioksidantteja. Yksi tapa sisällyttää mustikoita ruokavalioon on lisätä niitä aamiaismuroihin tai kaurapuuroon. Voit myös käyttää mustikoita terveellisen jogurtin tai proteiinipirtelön päälle. Jos kaipaat makeaa herkkua, mustikkamuffinssit tai -pannukakut ovat loistava välipala tai jälkiruoka. Mustikoita voi käyttää myös suolaisissa ruokalajeissa, kuten mustikkaisessa BBQ-kastikkeessa tai mustikkaglaseeratussa lohessa.