Mansikan kalorit – Lue lisää mansikan terveyshyödyistä

Mansikan kalorit ja ravintoaineet

Mansikka on erittäin ravinteikas ja vähäkalorinen hedelmä. Mansikassa on 47 kcal/100g ja yhdessä mansikassa on vain noin 5 kaloria, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan painoa tarkkaileville. Vähäisten kalorien lisäksi mansikat ovat myös hyvä kuitujen ja antioksidanttien lähde. Kuitu auttaa pitämään kylläisyyden tunteen yllä, ja antioksidantit on yhdistetty moniin terveyshyötyihin, kuten tulehduksen vähenemiseen ja aivotoiminnan paranemiseen. mansikat ovat myös hyvä C-vitamiinin, mangaanin ja kaliumin lähde. Vaikka mansikoiden kaloripitoisuus on suhteellisen alhainen, on tärkeää muistaa, että ne ovat myös sokerin lähde. Yksi desilitra mansikoita sisältää noin 7 grammaa sokeria. Jos siis tarkkailet sokerinsaantia, sinun kannattaa ehkä rajoittaa päivässä syötävien mansikoiden määrää.

Muita mansikan terveyshyötyjä

Mansikat ovat herkullinen ja ravitseva marja, joka tarjoaa monia terveyshyötyjä. Ne ovat hyvä C- ja K-vitamiinin sekä foolihapon lähde, ja ne sisältävät myös antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan soluja vaurioilta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mansikoiden syöminen voi auttaa vähentämään joidenkin kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien ja syövän, riskiä. Lisäksi mansikat sisältävät yhdisteitä, jotka voivat edistää kognitiivisia toimintoja ja muistia. Nautitpa mansikoita tuoreena, pakastettuna tai smoothieen sekoitettuna, muista sisällyttää ne ruokavalioosi. Ne eivät siis ole vain herkullisia, vaan myös täynnä ravintoaineita, jotka voivat hyödyttää terveyttäsi.

Miten lisätä mansikoita ruokavalioon?

Mansikat eivät ole vain herkullisia, vaan ne ovat myös täynnä ravintoaineita. Yksittäinen annos mansikoita sisältää enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, ja ne ovat myös hyvä kuitujen ja foolihapon lähde. Mansikoita voi nauttia monin tavoin. Mansikoita syödään useimmiten tuoreena, mutta niitä voi myös pakastaa, kuivata tai tehdä niistä hilloa. Ne sopivat erinomaisesti aamiaismuroihin tai kaurapuuroon, ja niitä voi käyttää myös salaateissa tai jälkiruokien lisukkeena. mansikoita voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten smoothieissa tai pirtelöissä. Voit myös käyttää mansikoita jogurtin tai jäätelön terveellisenä lisukkeena. Mansikat ovat herkullinen ja ravitseva tapa lisätä ruokavaliosi makeutta.