Maito (rasvaton) kalorit – Onko rasvaton maito terveellistä

Rasvatonta maitoa pidetään usein terveellisempänä vaihtoehtona täysmaidolle, koska se sisältää vähemmän rasvaa ja kaloreita. Mutta kuinka paljon kaloreita rasvattomassa maidossa on? Entä mitä terveyshyötyjä rasvattoman maidon juomisesta on?

Paljonko rasvaton maito sisältää kaloreita?

Rasvaton maito on maitotyyppiä, jonka pinnalta on poistettu kaikki kerma. Näin rasvapitoisuus on pienempi kuin täysmaidossa, mikä tekee siitä terveellisemmän vaihtoehdon monille ihmisille. Rasvaton maito sisältää kuitenkin edelleen kaloreita, ja niitä voi kertyä paljon, jos et ole varovainen. Rasvaton maito sisältää 34 kcal/100g. Jos siis tarkkailet kalorimäärääsi, muista seurata, kuinka paljon juot rasvatonta maitoa. Rasvaton maito on terveellinen valinta, mutta on silti tärkeää seurata sen saantia.

Onko rasvaton maito terveellisempää kuin täysrasvainen maito?

rasvattomasta maidosta on poistettu kerma, joka sisältää suurimman osan maidon rasvasta. Tämä tarkoittaa, että rasvattomassa maidossa on vähemmän rasvaa kuin täysrasvaisessa maidossa, mikä tekee siitä terveellisemmän vaihtoehdon niille, jotka yrittävät tarkkailla painoaan. Lisäksi rasvattoman maidon on osoitettu alentavan kolesterolitasoja, mikä voi vähentää sydänsairauksien riskiä. Rasvaton maito sisältää kuitenkin myös vähemmän A- ja D-vitamiinia kuin täysrasvainen maito, joten on tärkeää varmistaa, että nämä tärkeät ravintoaineet saadaan muista lähteistä. Viime kädessä päätös siitä, minkä tyyppistä maitoa juodaan, riippuu kunkin yksilön yksilöllisistä terveystarpeista.