Kurkun kalorit – Lue mitä hyötyä kurkusta on sinulle

Kurkut tarjoavat lukuisia terveyshyötyjä, mikä tekee niistä loistavan lisän mihin tahansa ruokavalioon. Syö niitä raakana, salaateissa tai osana terveellisiä reseptejä. Kurkut ovat vähäkalorisia, mutta runsasravinteisia, mikä tekee niistä täydellisen ruoan painonpudotukseen. Ne ovat myös hyvä nesteytyksen lähde ja voivat auttaa puhdistamaan kehoa. 

Kurkkujen ravintoarvo

Kurkku on virkistävä ja terveellinen vihannes, jota voi nauttia monin eri tavoin. Koska kurkut sisältävät runsaasti vettä, ne ovat erinomainen nesteytyksen lähde, ja ne sisältävät myös vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten C-vitamiinia, kaliumia ja magnesiumia. Lisäksi kurkut ovat vähäkalorisia ja vähärasvaisia, joten ne ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat laihtua tai ylläpitää terveyttä. Kurkku sisältää 11 kcal/100g. Kun valitset kurkkuja, etsi kiinteitä ja kirkkaanvihreitä. Vältä keltaisia kurkkuja tai kurkkuja, joissa on pehmeitä kohtia, sillä ne viittaavat siihen, että kurkku on ylikypsä. Kurkkuja voi nauttia raakana, salaateissa tai voileivissä tai kypsennettyinä sekoitusruoissa tai keitoissa. Kurkku on herkullinen ja ravitseva lisä mihin tahansa ruokavalioon, nautitpa sitä miten tahansa.

Kurkkujen terveysvaikutukset

Kurkut ovat virkistävä ja terveellinen lisä mihin tahansa ruokavalioon. Ne eivät ainoastaan ole vähäkalorisia ja vähärasvaisia, vaan ne ovat myös hyvä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Kurkut sisältävät kurbitasiini-nimistä yhdistettä, jolla on osoitettu olevan tulehdusta ehkäiseviä ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Lisäksi kurkut ovat hyvä vedenlähde, joten ne ovat ihanteellinen ruoka nesteytykseen. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että kurkut voivat parantaa ruoansulatusta ja ehkäistä ummetusta. Lisäksi kurkuilla on jopa osoitettu olevan syövänvastaisia ominaisuuksia. Kurkut eivät siis ole vain herkullisia, vaan ne tarjoavat myös lukuisia terveyshyötyjä. Lisää niitä seuraavaan salaattiisi tai nauti niitä terveellisenä välipalana!

Kurkun monet käyttötarkoitukset

Kurkkua voi käyttää monin tavoin. Niitä voi syödä raakana, suolakurkkuina tai käyttää keittoihin tai salaatteihin. Kurkkua voi käyttää myös luonnollisena supistavana tai ihoa kiinteyttävänä aineena. Kun kurkkua levitetään iholle, se voi auttaa vähentämään tulehdusta ja punoitusta. Lisäksi kurkkua voidaan käyttää luonnollisena lääkkeenä auringonpolttamiin. Kun kurkut viipaloidaan ja asetetaan iholle, ne auttavat viilentämään ja rauhoittamaan polttavaa tunnetta. Lopuksi kurkkuja voidaan käyttää luonnollisena silmänympärysvoiteena. Kurkun viilentävät ja virkistävät ominaisuudet auttavat vähentämään turvotusta ja tulehdusta silmien ympärillä.