Kiivin kalorit – Lue kiivin terveyshyödyistä

On monia tapoja saada päivittäinen hedelmäannos, mutta yksi usein unohdettu tapa on kiivi. Vaikka tämä pörröinen pikku hedelmä on pieni, siinä on paljon ravintoaineita. Lue lisää kiivin kaloripitoisuudesta ja joistakin tämän herkullisen hedelmän syömiseen liittyvistä terveyshyödyistä

Kuinka monta kaloria kiivissä on?

Kiivi on pieni, soikean muotoinen hedelmä, jossa on pörröinen ruskea ulkopinta ja kirkkaan vihreä hedelmäliha. Se on kotoisin Kiinasta, mutta sitä viljellään nykyään monissa maissa ympäri maailmaa. Kiivit ovat erinomainen C- ja E-vitamiinin sekä kaliumin ja kuitujen lähde. Kiivissä on 47 kcal/100g. Yksi kiivi sisältää noin 46 kaloria, joten se on hyvä valinta painoa tarkkaileville. Kiivit sisältävät myös aktinidiini-nimistä yhdistettä, joka auttaa ruoansulatusta. Tästä syystä kiiviä suositellaan usein ihmisille, joilla on vaikeuksia muiden hedelmien ja vihannesten sulattamisessa.

Mitkä ovat kiivin terveysvaikutukset?

Vaikka kiiviä syödään usein välipalana, se on itse asiassa täynnä ravintoaineita, jotka tarjoavat monia terveyshyötyjä. Kiivi on esimerkiksi erinomainen C-vitamiinin lähde, joka on tärkeää vastustuskyvylle ja ihon terveydelle. Kiivi sisältää myös A- ja E-vitamiineja, jotka ovat tärkeitä näön ja ihon terveydelle. Lisäksi kiivi on hyvä kaliumin lähde, joka auttaa säätelemään verenpainetta. Lisäksi kiivi sisältää kuitua, joka on hyödyllistä ruoansulatukselle. Siksi kiivin sisällyttäminen ruokavalioon on hyvä tapa parantaa yleistä terveyttäsi.

Ovatko kiivit hyväksi laihdutuksessa?

Kiivillä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen ruoan laihduttajille. Kiivi on hyvin vähäkalorinen, sillä se sisältää vain 47 kaloria 100 grammassa. Tämä tekee siitä loistavan vaihtoehdon ihmisille, jotka yrittävät vähentää kaloriensaantia. Lisäksi kiivi sisältää runsaasti ravintokuitua, joka edistää kylläisyyttä ja estää ylensyöntiä. Kiivi on myös hyvä proteiinin lähde, joka on välttämätöntä lihasmassan rakentamisessa ja aineenvaihdunnan tehostamisessa. Lisäksi kiivit sisältävät aktinidaiini-nimistä yhdistettä, jolla on osoitettu olevan rasvaa polttavia ominaisuuksia. Kaikki nämä tekijät tekevät kiivistä huippuvalinnan laihduttajille.

Mikä on paras tapa syödä kiivi?

Vaikka kiiviä nautitaan usein tuoreena, mehukkaana välipalana, on monia muitakin tapoja nauttia tästä herkullisesta hedelmästä. Kiiviä voi lisätä smoothieen, jogurttiin tai muroihin, jolloin päivä alkaa terveellisesti ja maukkaasti. Ne sopivat myös loistavasti salaatteihin, salsoihin ja erilaisiin suolaisiin ruokiin. Kun ostat kiivejä, etsi hedelmiä, jotka ovat pehmeän tuntuisia ja joissa ei ole mustelmia tai vikoja. Nauti kiiviä sellaisenaan tai suosikkiruokiesi kanssa makeana ja ravitsevana herkkuna.