Kuinka paljon kävely polttaa kaloreita: Yllättävä vastaus

Kun on kyse siitä, kuinka monta kaloria poltat, on monia tekijöitä, jotka vaikuttavat asiaan. Kävelyyn käyttämäsi aika, painosi ja kävelynopeus vaikuttavat siihen, kuinka monta kaloria poltat. Tässä kirjoituksessa tarkastelemme, kuinka paljon kävely todella polttaa kaloreita. Saatat yllättyä vastauksesta!

Kuinka monta kaloria kävely polttaa

Kävely on hyvä tapa saada liikuntaa ja raitista ilmaa. Mutta tiesitkö, että se voi myös auttaa sinua polttamaan kaloreita ja laihtumaan? Kävellessäsi polttamiesi kalorien määrä riippuu monista tekijöistä, kuten painostasi, vauhdistasi ja maastosta.

Kävely kalorit per kilometri

Yleinen nyrkkisääntö on, että voit polttaa noin painokilojesi verran kaloreita kilometria kohden. Esimerkiksi 100kg painoinen henkilö voi kuluttaa 100 kaloria kilometriä kohden. Jos siis kävelet 30 minuuttia kohtuullista vauhtia, voit odottaa polttavasi noin 150 kaloria. Ja jos lisäät vauhtia tai kävelet ylämäkeen, voit helposti polttaa vielä enemmän. 

Tekijät, jotka vaikuttavat siihen, kuinka monta kaloria kävelyllä poltetaan

Kävely on loistava tapa harrastaa liikuntaa ja parantaa kuntoa, mutta kuinka monta kaloria se oikeasti polttaa? Vastaus riippuu monista tekijöistä, kuten painostasi, maastosta ja kävelyn intensiteetistä. Painavampi henkilö polttaa enemmän kaloreita kuin kevyempi henkilö, koska hänen on tehtävä enemmän työtä liikuttaakseen kehoaan. Lisäksi ylämäkeen tai hiekalla kävely vaatii enemmän ponnistelua kuin tasaisella maalla kävely, joten lopulta poltat enemmän kaloreita. Lopuksi, jos kävelet reipasta vauhtia tai lisäät siihen joitakin juoksuvälejä, kulutat vielä enemmän kaloreita. Kun seuraavan kerran lähdet kävelylle, pidä nämä tekijät mielessäsi, jotta saat treenistäsi kaiken irti.

Miten polttaa eniten kävelykaloreita

Esimerkiksi 100-kiloinen henkilö, joka kävelee kohtuullista vauhtia 30 minuuttia, polttaa noin 100 kaloria. Mutta jos sama henkilö kävelee nopeampaa vauhtia saman ajan, hän voi polttaa jopa 133 kaloria. Jos haluat varmistaa, että poltat kävellessäsi mahdollisimman paljon kaloreita, pyri ylläpitämään reipasta vauhtia ja yritä kävellä vähintään 30 minuuttia kerrallaan. Voit myös lisätä reitillesi mäkiä tai kallistuksia, jotta jalkasi ja sydämesi saavat kovemman harjoituksen. Muista myös käyttää mukavia kenkiä ja vaatteita, jotta voit kävellä oikeassa muodossa ja välttää loukkaantumisia. Näitä vinkkejä noudattamalla voit maksimoida kävelyn kaloripolton, mikä tekee siitä entistäkin tehokkaamman liikuntamuodon.

Kävelyllä laihtuminen ja kävely liikuntamuotona

Kävely on yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista laihduttaa. Ja mikä parasta, se ei vaadi mitään erikoislaitteita tai kallista kuntosalijäsenyyttä. Tarvitset vain hyvät kävelykengät ja muutaman minuutin aikaa. Kävely voi auttaa sinua polttamaan kaloreita ja parantamaan yleistä terveyttäsi. Kävely on myös vähän kuormittavaa, mikä tarkoittaa, että se on niveliä ja lihaksia säästävää. Ja jos kävelet ystävän tai perheenjäsenen kanssa, voitte myös viettää laatuaikaa yhdessä kuntoillessanne. Seuraavan kerran, kun haluat laihtua, laita kävelykengät jalkaan ja lähde ulos ovesta. Tulokset hämmästyttävät sinua.