Kävelyn kalorit – Katso vinkit tehokkaampaan kävelyyn

Monet ihmiset nauttivat kävelystä keinona saada liikuntaa ja raitista ilmaa. pidetään usein vähän rasitusta aiheuttavana liikuntamuotona, joka tarjoaa monia terveyshyötyjä. Mutta kuinka monta kaloria kävely todellisuudessa polttaa?

Kuinka monta kaloria kävely kuluttaa?

Vastaus saattaa yllättää sinut. Kävelyllä poltettavien kalorien määrä vaihtelee painon ja kävelynopeuden mukaan. Esimerkiksi 70 kiloa painava henkilö, joka kävelee rauhallista tahtia (3km/h) kuluttaa tunnissa 170kcal. Jos sama henkilö kävelee tunnin kohtalaista vauhtia (5km/h) kuluttaa hän 250 kcal tai tunnin erittäin reipasta vauhtia (7km/h) kulutus on 450kcal. Mitä enemmän painat, sitä enemmän kaloreita poltat tietysti kävelyllä. Ja jos kävelet nopeammin tai ylämäkeen, myös poltettujen kalorien määrä kasvaa. Kävely on kaiken kaikkiaan erinomainen tapa polttaa ylimääräisiä kaloreita ja saada samalla terveyttä.

Kävely liikuntamuotona

Kävely on yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista laihduttaa. Ja mikä parasta, se ei vaadi mitään erikoislaitteita tai kallista kuntosalijäsenyyttä. Se on liikuntaa, joka voidaan helposti sisällyttää päivittäiseen rutiiniin ja sitä voi harrastaa missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain hyvät kävelykengät ja muutaman minuutin aikaa. Kävely voi auttaa sinua polttamaan kaloreita ja parantamaan yleistä terveyttäsi. Kävely on myös vähän kuormittavaa, mikä tarkoittaa, että se on niveliä ja lihaksia säästävää. Kävely voi auttaa lisäämään energiatasoa, parantamaan mielialaa ja vähentämään stressiä. Lisäksi kävellessä kannat omaa painoasi, mikä auttaa vahvistamaan luita ja ehkäisemään osteoporoosia. Kaiken lisäksi kävely on erinomainen tapa polttaa kaloreita ja parantaa yleistä kuntoa. Ja jos kävelet ystävän tai perheenjäsenen kanssa, voitte myös viettää laatuaikaa yhdessä kuntoillessanne. Seuraavan kerran, kun haluat laihtua, laita kävelykengät jalkaan ja lähde ulos ovesta. Tulokset hämmästyttävät sinua.

Mikä vaikuttaa siihen kuinka paljon kävely kuluttaa kaloreita?


Se, kuinka monta kaloria poltat kävellessäsi, riippuu muutamasta eri tekijästä. Ensinnäkin painosi on tärkeä tekijä. Mitä painavampi olet, sitä enemmän kaloreita poltat kävelemällä samaa vauhtia. Toiseksi sillä, kuinka nopeasti kävelet, on myös merkitystä. Mitä nopeammin kävelet, sitä enemmän kaloreita poltat. Ja lopuksi maasto vaikuttaa siihen, kuinka paljon kaloreita poltat kävellen. Jos kävelet tasaisella maalla, poltat vähemmän kaloreita kuin jos kävelet ylämäkeen. Jos siis haluat polttaa enemmän kaloreita kävellessäsi, pyri kävelemään nopeammin ja vaikeammassa maastossa. Esimeksiksi ylämäki ja hiekalla kävely kuluttuu enemmän. Et ehkä pysty pitämään tätä vauhtia yllä kovinkaan pitkään, mutta polttamiesi kalorien määrä kasvaa varmasti.

Vinkkejä joiden avulla voi polttaa enemmän kaloreita kävellessä?

Kävely on loistava tapa harrastaa liikuntaa ja polttaa kaloreita, mutta voit tehdä muutamia asioita, joilla voit lisätä kalorienpolttopotentiaalia. Yritä ensinnäkin kävellä reipasta vauhtia. Hyvä nyrkkisääntö on kävellä sellaista vauhtia, että pystyt vielä mukavasti keskustelemaan, mutta olet hieman hengästynyt. Toiseksi, lisää mäkiä tai rinteitä aina kun mahdollista. Tämä auttaa nostamaan sykettä ja saa lihakset todella työskentelemään. Kokeile lopuksi painoliiviä tai kevyitä käsipainoja lisävastuksen lisäämiseksi. Tämä auttaa kiinteyttämään lihaksia ja saa kehosi työskentelemään kovemmin, jolloin kaloreita palaa enemmän. Kun noudatat näitä vinkkejä, voit polttaa vielä enemmän kaloreita seuraavalla kerralla, kun lähdet kävelylle.