Kaurapuuron kalorit – Miten tehdä kaurapuurosta terveellisempi

Kaurapuuro on terveellinen ja herkullinen aamiaisvaihtoehto, joka tarjoaa runsaasti ravintoaineita ja kuituja päivän alkuun. Kaurahiutaleiden kalorit voivat vaihdella riippuen käytetystä kauratyypistä ja -määrästä, mutta tyypillinen annos kaurahiutaleita sisältää noin 150-200 kaloria. Yksi dl kaurahiutaleita on noin 120 kcal. Veteen tehty kaurapuuro sisältää 350kcal/100g. Kaurahiutaleiden syömisestä aamiaiseksi on monia etuja, kuten se, että ne voivat auttaa säätelemään verensokeria ja antaa kestävää energiaa koko aamun ajan. Kaura on myös hyvä vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten magnesiumin, kaliumin ja raudan, lähde.

Kaurapuuron terveyshyödyt

Kaurapuuro on suosittu aamiaisvalinta hyvästä syystä. Kaurahiutale on täynnä ravintoaineita ja antaa kestävää energiaa. Kaura on runsas kuitulähde, joka sisältää sekä liukenevia että liukenemattomia kuituja. Liukoinen kuitu auttaa alentamaan kolesterolia ja säätelemään verensokeria, kun taas liukenematon kuitu auttaa ruoansulatuksessa. Lisäksi kaurahiutaleet ovat hyvä proteiinin sekä välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden, kuten raudan ja magnesiumin, lähde. Kaurahiutaleiden säännöllinen syöminen voi auttaa parantamaan sydämen terveyttä, hillitsemään painoa ja vähentämään tyypin 2 diabeteksen riskiä. Kaurapuuro on herkullinen ja ravitseva tapa aloittaa päiväsi, nautitpa sitä sitten sellaisenaan tai hedelmillä täytettynä.

Miten kaurapuurosta voi tehdä vieläkin terveellisempää?

Kaurapuuroa mainostetaan usein terveellisenä aamiaisvaihtoehtona, ja hyvästä syystä. Se on täynnä kuitua ja ravintoaineita, ja sen on osoitettu auttavan alentamaan kolesterolia ja vakauttamaan verensokeria. On kuitenkin olemassa muutamia yksinkertaisia tapoja tehdä kaurapuurosta vielä terveellisempää. Kokeile ensinnäkin lisätä kaurapuuroon hedelmiä tai pähkinöitä, jotka tuovat lisää kuitua ja vitamiineja. Marjat ovat hyvä vaihtoehto, sillä niissä on myös runsaasti antioksidantteja. Voit myös lisätä jogurttia, joka tuo lisää proteiinia. Harkitse myös maidon käyttämistä veden sijasta kaurahiutaleiden keittämiseen. Tämä antaa kaurapuurolle kermaisemman rakenteen ja lisää kalsiumia aamiaiseen. Näillä yksinkertaisilla lisäyksillä kaurapuurosta tulee entistäkin ravitsevampi tapa aloittaa päiväsi.