Kananmuna kalorit – Keitetty, paistettu, valkuainen ja keltuainen

Kuinka monta kaloria kananmunassa on? Tätä kysymystä monet ihmiset ovat kysyneet, ja vastaus saattaa yllättää sinut. Kananmunissa on kaloreita, noin 70-80 kaloria kananmunaa kohti. Kananmunat sisältävät kuitenkin myös paljon ravintoaineita ja proteiinia, joten ne ovat terveellinen valinta aamiaiseksi tai lounaaksi. Jos yrität tarkkailla kalorimäärääsi, on tärkeää olla tietoinen siitä, kuinka monta kananmunaa syöt päivittäin.

Keitetty kananmuna kalorit

Keitetty kananmuna on terveellinen ja ravitseva välipala, jota voi nauttia mihin aikaan päivästä tahansa. Vaikka keitetty kananmuna mielletään usein aamiaisruoaksi, se sopii erinomaisesti mihin tahansa ateriaan. Yksi suuri muna sisältää noin 70-80 kaloria, joten se on ihanteellinen valinta painonsa tarkkailijoille. Sen lisäksi, että keitetty muna sisältää vähän kaloreita, se on myös hyvä proteiinin, A- ja D-vitamiinin sekä kivennäisaineiden, kuten raudan ja sinkin, lähde. Kaikki nämä ravintoaineet ovat välttämättömiä hyvän terveyden ylläpitämiseksi, ja ne tekevät keitetyistä munista erinomaisen lisän mihin tahansa ruokavalioon. Nautitpa niitä sitten aamiaiseksi, lounaaksi tai päivälliseksi, keitetyt kananmunat antavat sinulle varmasti energiaa, jota tarvitset päivän aikana.

Paistettu kananmuna kalorit

Paistettu kananmuna sisältää noin 90 kaloria, joista osa on peräisin rasvasta. Paistetun kananmunan sisältämästä 9 grammasta rasvaa 3 grammaa on tyydyttyneitä ja 1,5 grammaa tyydyttymättömiä. Lisäksi paistettu kananmuna sisältää 6 grammaa proteiinia ja 0 grammaa hiilihydraatteja. Loput kalorit ovat peräisin muiden ravintoaineiden, kuten kalsiumin ja raudan, vähäisistä määristä. Vaikka paistetut kananmunat eivät ole erityisen kaloripitoisia, niissä on suhteellisen paljon rasvaa. Tästä syystä paistettujen kananmunien käyttöä kannattaa rajoittaa tai syödä niitä vain satunnaisesti. Valitse mahdollisuuksien mukaan terveellisempiä munien kypsennysmenetelmiä, kuten munakokkelia tai hauduttamista.

Kananmunan valkuaisen ja keltuaisen kalorit ja ravintoaineet

Iso kananmuna sisältää noin 70-80 kaloria, joista suurin osa on kananmunan valkuaisessa. Yksi munanvalkuainen sisältää noin 17 kaloria ja 4 grammaa proteiinia. Kananmunan keltuainen sisältää noin 55 kaloria, ja suurin osa näistä kaloreista on peräisin rasvasta. Yksi munankeltuainen sisältää noin 5 grammaa rasvaa, josta 3 grammaa on tyydyttyneitä. Vaikka kananmunan valkuainen sisältää enemmän proteiinia kuin keltuainen, keltuainen sisältää monia tärkeitä ravintoaineita, kuten A-vitamiinia, D-vitamiinia ja koliinia.