Kanan kalorit – Lue miten saat kanasta terveellisempää

Kana on terveellistä, vähäkalorista ruokaa, joka tarjoaa hyvän proteiininlähteen. Kana on monipuolinen proteiini, jota voi valmistaa monella eri tavalla ja käyttää monissa eri ruokalajeissa. Ei ihme, että kana on niin suosittu valinta terveystietoisten ja laihduttajien keskuudessa. Riippumatta siitä, grillaatko, paahdatko, paistatko tai paistatko kanaa, se on herkullinen ja ravitseva tapa tankata kehoasi.

Kanan ravintosisältö

Kana on suosittu ruokavalinta laihduttajien ja terveystietoisten ihmisten keskuudessa, koska sen kaloripitoisuus on suhteellisen alhainen. Kana sisältää 180kcal/100g. Tyypillinen kananrinta sisältää noin 300 kaloria, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon painonsa tarkkailijoille. Vähäisten kalorien lisäksi kana on myös hyvä proteiinin lähde, joka on välttämätöntä lihasmassan rakentamisessa ja auttaa kehoa korjaamaan kudoksia. Kananliha on myös vähärasvaista ja vähäkolesterolista, mikä tekee siitä sydänystävällisen vaihtoehdon. Kanaa ei kuitenkaan pidä syödä liikaa, sillä se voi silti sisältää runsaasti tyydyttyneitä rasvoja ja natriumia. Kohtuullisesti nautittuna kana voi olla terveellinen ja ravitseva osa mitä tahansa ruokavaliota.

Terveelliset tavat valmistaa kanaa

Kana on monipuolinen ja terveellinen proteiininlähde, jota voi valmistaa monella eri tavalla. Vaikka kanaa pidetään usein kuivana ja sitkeänä, on itse asiassa monia terveellisiä tapoja kypsennettäväksi kanaa, joilla saadaan herkullisia ja kosteita tuloksia. Yksi terveellinen tapa valmistaa kanaa on käyttää tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä ”hauduttaminen” Hauduttamisessa kanaa kypsennetään pienessä määrässä nestettä, kuten kanaliemessä, miedolla lämmöllä pitkän aikaa. Tällä menetelmällä varmistetaan, että kana säilyy kosteana ja maukkaana, ja samalla estetään sen kuivuminen. Toinen terveellinen tapa valmistaa kanaa on grillata se. Grillaaminen auttaa sitomaan kanan luonnolliset mehut, jolloin siitä tulee mehevää ja maukasta. Kun grillaat kanaa, muista käyttää vähärasvaista kanan rintalihaa. Saat terveellisimmän lopputuloksen, kun grillaat kanaa esilämmitetyssä grillissä keskilämmöllä noin 10 minuuttia per puoli. Näitä vinkkejä noudattamalla voit nauttia herkullisia ja terveellisiä kana-aterioita, jotka ovat täynnä proteiinia ja vähärasvaisia.

Hyviä lisukkeita kanalle

Kana on monipuolinen ja herkullinen raaka-aine, jota voi käyttää monenlaisissa ruokalajeissa. Joskus voi kuitenkin olla vaikeaa keksiä terveellisiä lisukkeita, jotka täydentävät kanaa lisäämättä liikaa kaloreita. Onneksi vaihtoehtoja on paljon. Esimerkiksi paahdettu ruusukaali tai paahdettu bataatti sopivat erinomaisesti kanan lisäkkeeksi. Toinen hyvä vaihtoehto on paistettu lehtikaali tai mangoldi. Nämä lehtivihannekset ovat täynnä ravintoaineita ja tuovat väriä mihin tahansa ruokaan. Kvinoa on runsas vilja, joka sopii hyvin kanan kanssa ja jota voi helposti koristella vihanneksilla tai hedelmillä. Kun seuraavan kerran etsit terveellisiä lisukkeita kanan kanssa tarjottavaksi, kokeile näitä herkullisia vaihtoehtoja.