Juoksun kalorit – Helppoja tapoja lisätä kulutusta

Juokseminen on yksi tehokkaimmista tavoista polttaa kaloreita. Juoksua pidetään kuitenkin yleisesti erinomaisena tapana laihduttaa tai ylläpitää terveellistä painoa. Kalorien polttamisen lisäksi juoksemisella on myös monia muita terveyshyötyjä. Se voi vähentää stressitasoja, parantaa sydämen terveyttä ja lisätä energiatasoa. Kaikista näistä syistä juoksu on erinomainen liikuntamuoto kaiken kuntoisille ihmisille.

Kuinka monta kaloria voit polttaa juoksemalla?

Useimmat ihmiset tietävät, että juokseminen on hyvä tapa polttaa kaloreita. Mutta kuinka monta kaloria juoksu todella polttaa? Se riippuu monista muuttujista, kuten painostasi, juoksun intensiteetistä ja juoksuun käyttämästäsi ajasta.

70-Kiloinen henkilö polttaa kaloreita seuraavasti tunnin kestävällä lenkillä:

  • Juoksu 10km/h (rauhallinen)710 kcal
  • Juoksu 14km/h (reipas)955 kcal
  • Juoksu 16km/h (kova)1175 kcal

Mitä enemmän painat, sitä enemmän kaloreita tietenkin palaa. Ja jos juokset kovemmalla intensiteetillä, poltat myös enemmän kaloreita. Jos siis haluat todella polttaa kaloreita, varmista, että juokset kovaa vauhtia!

Tapoja lisätä kalorien kulutusta juostessa

Juokseminen on erinomainen tapa polttaa kaloreita ja kohottaa kuntoa. Mutta jos haluat maksimoida kalorienpolton, voit tehdä muutamia asioita. Kokeile ensinnäkin juosta nopeampaa vauhtia. Tämä pakottaa kehosi työskentelemään kovemmin ja polttamaan enemmän kaloreita. Toiseksi, lisää reitillesi mäkiä tai kaltevuuksia. Ylämäkeen juokseminen on huomattavasti vaativampaa kuin tasaisella maalla juokseminen, ja se auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita. Kolmanneksi intervalliharjoittelu on loistava tapa antaa aineenvaihdunnalle vauhtia ja polttaa enemmän kaloreita. Neljänneksi voimaharjoittelu auttaa sinua rakentamaan lihaksia, mikä puolestaan auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita sekä juostessasi että levossa. Viidenneksi varmista, että olet hyvin nesteytetty ennen lenkille lähtöä. Nestehukka voi heikentää energiaasi ja vaikeuttaa juoksemista parhaalla mahdollisella tavalla. Kuudenneksi muista tankata sopivasti ennen lenkkiä, näin saat jatkuvaa energiaa koko juoksun ajaksi. Toteuta nämä vinkit juoksurutiineihisi, niin olet hyvällä tiellä polttaaksesi enemmän kaloreita ja päästäksesi hyvään kuntoon!

Minkä tyyppinen juoksija olet?

Juoksemisen osalta on olemassa kaksi päätyyppiä: juoksijat, jotka juoksevat harjoittelun vuoksi, ja juoksijat, jotka juoksevat kilpailun vuoksi. Liikuntajuoksijat nauttivat yleensä juoksemisesta sen itsensä vuoksi, ja he keskittyvät juoksemiseen keinona pysyä terveenä ja kunnossa. Kilpailujuoksijat taas näkevät juoksun keinona testata rajojaan ja ponnistaa parhaansa mukaan. He harjoittelevat usein tiettyjä kilpailuja varten ja pyrkivät parantamaan henkilökohtaisia ennätyksiään. Vaikka molemmilla juoksijatyypeillä on omat syynsä juoksemiseen, heillä on yksi tärkeä yhteinen piirre: rakkaus lajiin.

On toki olemassa monia muitakin juoksijatyyppejä, joilla jokaisella on oma juoksutyylinsä. Jotkut juoksijat haluavat mieluummin hölkätä rauhallisesti, kun taas toiset ponnistelevat juostakseen niin nopeasti kuin pystyvät. Jotkut juoksijat juoksevat mielellään ryhmässä, kun taas toiset juoksevat mieluummin yksin. Loppujen lopuksi paras juoksijatyyppi on se, joka nauttii juoksemisesta ja pitää sitä arvokkaana osana elämäänsä. Riippumatta siitä, kuinka nopeasti tai kuinka pitkälle juokset, jos nautit juoksemisesta, teet sen oikein.