Jauhelihan kalorit – Lue lisää jauhelihan hyödyistä

Jauhelihan (sika/nauta) kalorimäärät

Jauhelihan kalorien laskeminen voi olla hankalaa. Jauhelihan kalorimäärä voi nimittäin vaihdella lihatyypin, rasvapitoisuuden ja jopa kypsennystavan mukaan. On kuitenkin olemassa joitakin yleisiä ohjeita, joiden avulla voit saada suuntaa-antavan käsityksen jauhelihan kaloripitoisuudesta. Esimerkiksi yksi annos vähärasvaista sian/naudan jauhelihaa sisältää noin 225 kcal/100g. Jos kyseessä on korkeampi rasvapitoisuus, kaloreita on lähemmäs 300 kaloria annosta kohti. Jos jauheliha on paistettua tai kermakastikkeessa, kalorimäärä on tietenkin vieläkin suurempi.

Jauhelihan hyödyt

Jauheliha on monipuolinen ja kätevä raaka-aine, jota voi käyttää monissa eri ruokalajeissa. Se on myös hyvä proteiinin ja ravintoaineiden lähde, joten se on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Yksi jauhelihan tärkeimmistä eduista on, että se on nopea ja helppo valmistaa. Riippumatta siitä, teetkö yksinkertaisen kastikkeen vai monimutkaisen curryn, jauhelihan voi lisätä ruokaan vähällä vaivalla. Lisäksi jauheliha on suhteellisen edullista, joten se on perheiden budjettiystävällinen vaihtoehto. Jauhelihaa voi käyttää monenlaisissa resepteissä pastakastikkeista piirakoihin ja pataruokiin. Se on myös suosittu valinta hampurilaisten ja kebabien valmistukseen. Jauheliha on kuitenkin kypsennettävä perusteellisesti ruokamyrkytyksen välttämiseksi, ja jos mahdollista, on parasta välttää prosessoitua tai valmiiksi pakattua jauhelihaa. Kaiken kaikkiaan jauheliha on terveellinen ja kätevä ainesosa, jota voi käyttää monissa herkullisissa ruokalajeissa.

Miten valita paras jauhelihatyyppi ruokavalioosi

Markkinoilla on saatavilla monenlaista jauhelihaa, naudanlihasta sianlihaan ja kanaan. Jokaisella jauhelihatyypillä on oma ainutlaatuinen makunsa ja koostumuksensa, mikä voi tehdä ruokalajissa suuren eron. Esimerkiksi naudan jauheliha on yleensä aromikkaampaa kuin kanan jauheliha, joten se sopii erinomaisesti hampurilaisiin tai spagetti Bologneseen. Kanan jauheliha on kuitenkin yleensä edullisempaa kuin naudan jauheliha, joten se on hyvä vaihtoehto budjettitietoisille kokkaajille. Kun valitset jauhelihaa reseptiä varten, muista ottaa huomioon haluamasi maku ja rakenne. Kun tarjolla on niin monia vaihtoehtoja, löydät varmasti jauhelihan, joka sopii täydellisesti seuraavaan ruokaan.