Jäätelön kalorit (kermajäätelö) – Miten valita terveellisempi jäätelö

Etsitkö herkullista ja terveellistä herkkua? Tiesitkö, että kaikki jäätelönmaut eivät ole terveyden kannalta samanarvoisia? Jotkut ovat itse asiassa melko terveellisiä, kun taas toiset voivat olla melko epäterveellisiä. Mitkä maut sinun pitäisi siis valita? Ja miten voit varmistaa, että jäätelösi on terveellistä? Lue artikkelia eteenpäin ja saat tietoa terveellisimmistä ja epäterveellisimmistä jäätelömakuista sekä siitä, miten voit valmistaa terveellistä jäätelöä kotona.

Jäätelön kalorit

Jäätelö on suosittu jälkiruoka, josta nauttivat kaikenikäiset ihmiset. Jäätelöä on saatavana monissa eri mauissa, joista suosituimpia ovat suklaa, vanilja ja mansikka. Jäätelöä on saatavana myös eri muodoissa, kuten jäätelötötteröinä, jäätelöpatukoina ja jäätelövoileipinä. Vaikka jäätelöä pidetään yleensä terveellisenä herkkuna, on tärkeää olla tietoinen eri jäätelötyyppien kaloripitoisuudesta. Esimerkiksi 100grammaa kermajäätelöä sisältää 184 kcal/100g. Jäätelön kaloripitoisuuden seuraamiseksi on tärkeää lukea ravintoarvomerkinnät ennen jäätelötuotteiden ostamista tai nauttimista. Näin voit varmistaa, että saat haluamasi maun ilman liikaa kaloreita.

Mitkä ovat terveellisimmät ja epäterveellisimmät jäätelömaut?

Jäätelö on yksi suosituimmista jälkiruoista, ja makuja on loputtomasti tarjolla. Mutta mitkä jäätelömaut ovat terveellisimpiä? Entä mitä niistä kannattaa välttää, jos tarkkailee kaloriensaantia?

Yleisesti ottaen tuoreista hedelmistä ja luonnollisista ainesosista valmistetut jäätelömaut ovat terveellisempiä kuin keinotekoisia makuaineita ja säilöntäaineita sisältävät. Kun siis haluat valita terveellisen jäätelön, kannattaa etsiä tuotemerkkejä, joiden pohjana käytetään aitoja hedelmäsoseita ja maitoa tai kermaa. Terveellisimpiä jäätelömakuja ovat esimerkiksi mansikka, vadelma, mango ja persikka. Nämä hedelmät ovat täynnä ravintoaineita, kuten C- ja A-vitamiineja, sekä antioksidantteja, jotka voivat auttaa vahvistamaan vastustuskykyäsi ja suojaamaan solujasi vaurioilta.

Toisaalta jäätelömaut, joissa on paljon sokeria, rasvaa ja keinotekoisia ainesosia, ovat vähemmän terveellisiä. Esimerkiksi suklaatoffeen ja keksien ja kermavaahdon kaltaisissa mauissa on yleensä paljon sokeria ja kaloreita, ja ne sisältävät myös epäterveellisiä ainesosia, kuten prosessoituja jauhoja ja palmuöljyä. Jos etsit terveellisempää vaihtoehtoa näille epäterveellisimmille jäätelömakuille, kokeile kevyempää vaihtoehtoa, kuten sorbettia

Miten tehdä terveellistä jäätelöä kotona?

Jäätelön valmistaminen kotona on hauska ja helppo tapa luoda herkku, joka on sekä herkullista että ravitsevaa. Avain terveellisen jäätelön valmistamiseen on käyttää laadukkaita ainesosia. Valitse vähärasvainen maito tai käytä mantelimaitoa tai kookosmaitoa, jos haluat maidottoman vaihtoehdon. Käytä sesongin mukaisia hedelmiä parhaan maun saamiseksi ja makeuta hunajalla tai vaahterasiirappilla sokerin sijaan. Voit myös lisätä terveellisiä sekoituksia, kuten pähkinöitä, siemeniä tai tuoreita yrttejä, jotka lisäävät ravintoarvoa. Ja mikä parasta, kun teet jäätelöä kotona, voit itse valvoa, mitä siihen tulee. Hylkää siis kaupasta ostettu jäätelö, joka on täynnä säilöntäaineita ja keinotekoisia ainesosia, ja tee sen sijaan oma terveellinen jäätelösi.