Hunajan kalorit – Lue miksi hunajan käyttö kannattaa

Kuinka paljon kaloreita on hunajassa?

Hunaja on luonnollinen makeutusaine, jolla on monia hyötyjä. Hunaja sisältää enemmän kaloreita kuin sokeri, mutta se on myös makeampaa, joten tarvitset sitä vähemmän. Hunaja sisältää 330 kcal/100g.Hunaja sisältää myös pieniä määriä vitamiineja ja kivennäisaineita sekä antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan kehoasi vaurioilta. Hunajalla on todettu olevan antimikrobisia ominaisuuksia, ja se voi myös auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmääsi. Hunaja on terveellinen vaihtoehto sokerille, ja sitä voi käyttää monin eri tavoin. Hunajaa voi lisätä teehen tai kahviin, levittää paahtoleivän päälle tai käyttää leivontaresepteissä. Hunajaa käytetään myös makeutusaineena monissa elintarvikkeissa ja juomissa. Hunaja on herkullinen tapa makeuttaa ruokasi lisäämättä epäterveellistä sokeria.

Mitä hunaja sisältää?

Hunaja on mehiläisten valmistama makea, tahmea aine. Mehiläiset keräävät mettä kukista ja varastoivat sen hunajamahoihinsa. Kun ne palaavat pesään, ne oksennuttavat nektarin takaisin ja antavat sen muille mehiläisille. Nämä mehiläiset puhaltavat siipensä haihduttaakseen nektarista veden, jolloin jäljelle jää paksu, makea siirappi. Tämä siirappi on hunajaa. Hunaja sisältää hiilihydraatteja ja kivennäisaineita, kuten rautaa, kalsiumia ja fosforia. Se sisältää myös B6- ja C-vitamiineja. Hunajaa käytetään elintarvikkeena ja lääkkeenä. Sitä käytetään joskus haavojen ja palovammojen hoitoon. hunajalla on antibakteerisia ominaisuuksia ja se voi edistää paranemista.

Mitkä ovat hunajan terveyshyödyt?

Hunajaa on käytetty luonnonlääkkeenä vuosisatojen ajan. Hunaja sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan elimistöä vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Hunajalla on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään vammoihin ja kroonisiin sairauksiin, kuten niveltulehdukseen, liittyvää turvotusta. Hunaja on myös luonnollinen yskänlievitys, joten se on tehokas hoito vilustumiseen ja flunssaan. Lisäksi hunajan on osoitettu vahvistavan immuunijärjestelmää, mikä tehostaa infektioiden torjuntaa. Lopuksi hunaja on luonnollinen energianlähde, ja se voi auttaa parantamaan urheilusuoritusta. Näin ollen hunaja voi tarjota monenlaisia terveyshyötyjä.