Hernekeiton kalorit – Hyvä valinta ruuaksi

Vaikka hernekeitto yhdistetään usein talveen, sitä voi nauttia ympäri vuoden. Ravintoarvonsa ansiosta hernekeitto on terveellinen ja täyttävä ateria. Etsitpä sitten viihtyisää ruokaa lämmittämään kylmänä päivänä tai ravitsevaa vaihtoehtoa lounaaksi tai päivälliseksi, hernekeitto on loistava valinta

Paljonko hernekeitossa on kaloreita?

Yksi hernekeiton hienoista puolista on se, että se voi olla erittäin runsas ja täyttävä ateria, mutta sen ei tarvitse olla kaloripitoinen. Hernekeitto sisältää 130 kcal/100g. Tyypillinen annos hernekeittoa sisältää valmistustavasta riippuen noin 100-150 kaloria. Siksi se on erinomainen vaihtoehto niille, jotka tarkkailevat painoaan tai yrittävät vähentää kaloreita. Hernekeitto on myös hyvä proteiinin ja kuitujen lähde, mikä voi auttaa pitämään olon kylläisenä ja tyytyväisenä syömisen jälkeen. Jos siis etsit kevyttä mutta täyttävää ateriaa, hernekeitto on loistava vaihtoehto.

Hernekeiton ravintoarvo

Hernekeitto juontaa juurensa keskiajalta. Perinteisesti se valmistettiin kuivatuista herneistä, joita oli liotettu yön yli. Nykyään hernekeittoa valmistetaan myös tuoreista tai pakastetuista herneistä. Hernekeitto on terveellinen ja edullinen vaihtoehto, ja sitä voi helposti muokata omaan makuun sopivaksi. Herneet ovat hyvä kuitujen, proteiinin sekä A- ja C-vitamiinin lähde. Lisäksi hernekeitto on vähärasvaista ja kaloripitoista, joten se on erinomainen valinta vyötärölinjaansa tarkkaileville. Hernekeittoa voi nauttia sellaisenaan tai muiden ruokien, kuten leivän tai keksien, kanssa. Sitä voidaan myös helposti muokata omaan makuun sopivaksi. Esimerkiksi lisäämällä kinkku- tai pekonikuutioita voidaan lisätä proteiinipitoisuutta, ja käyttämällä erilaisia yrttejä ja mausteita voidaan tarjota erilaisia makuja. Hernekeitto on herkullinen ja ravitsevaa, nautitpa sitä miten tahansa.