Avokadon kalorit – Lue avokadon terveyshyödyistä

Kun puhutaan terveellisestä ruokavaliosta, avokadoja ylistetään usein superfoodina. Eikä ihme – nämä vihreät, päärynänmuotoiset hedelmät ovat täynnä vitamiineja, kivennäisaineita ja terveellisiä rasvoja. Mutta kuinka monta kaloria avokadossa tarkalleen ottaen on?

Avokadon kalorit ja ravintoarvo

Avokado sisältää 198 kcal/100g. Suurin osa avokadon kaloreista (80 %) tulee rasvasta. Se on ravitseva hedelmä, joka sisältää monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Avokadossa on muun muassa K-, C-, B5-, B6- ja E-vitamiineja. Avokado sisältää myös kaliumia, magnesiumia ja mangaania. Koska avokado sisältää runsaasti rasvaa, se on myös hyvä energianlähde. Avokadossa olevat rasvat ovat enimmäkseen kertatyydyttymättömiä rasvoja, joita pidetään terveellisinä rasvoina. Yksityydyttymättömät rasvat voivat auttaa alentamaan kolesterolipitoisuutta ja parantaa sydämen terveyttä. Avokadot ovat myös hyvä kuidun lähde.

Avokadojen terveysvaikutukset

Avokado on vihreä hedelmä, jota käytetään usein salaateissa ja guacamolessa. Vaikka avokadot sisältävätkin jonkin verran rasvaa ja kaloreita, ne tarjoavat myös monia terveyshyötyjä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että avokadojen sisällyttäminen ruokavalioon voi parantaa kolesterolitasoja, edistää painonpudotusta ja paljon muuta. Se on myös suosittu ainesosa monissa vegaani- ja kasvisruoissa. Avokadot ovat hyvä C-, E- ja K-vitamiinin sekä kaliumin lähde. Ne sisältävät myös kertatyydyttymättömiä rasvoja, jotka voivat auttaa alentamaan kolesterolitasoa. Lisäksi avokadot sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka voivat auttaa suojaamaan sydänsairauksilta ja syövältä. Lisäksi avokadoilla on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään niveltulehduksen riskiä. Avokadojen kuitu voi auttaa edistämään ruoansulatuskanavan terveyttä ja ehkäisemään ummetusta. Avokadot eivät siis ole pelkästään ravitsevia, vaan ne voivat myös olla hyödyllisiä terveydellesi. Avokadojen syömiseen liittyy siis monia terveyshyötyjä.

Miten lisätä avokadoja ruokavalioon?

Avokadot ovat herkullinen ja ravitseva hedelmä, jota voi nauttia monin eri tavoin. Avokadoa syödään usein sellaisenaan, mutta sitä voi myös lisätä muihin ruokiin maun ja ravitsemuksen lisäämiseksi. Yksi yksinkertainen tapa sisällyttää avokadoa ruokavalioon on lisätä sitä salaatteihin. kuutioitu avokado sopii loistavasti vihreiden salaattien lisukkeeksi, ja siitä voi myös valmistaa kermaisen avokadokastikkeen. Toinen vaihtoehto on käyttää avokadoa levitteenä voileivissä tai kääreissä majoneesin tai tuorejuuston sijasta. Avokadoa voi käyttää myös dippien ja kastikkeiden pohjana, tai sitä voi sekoittaa smoothieen saadakseen lisäannoksen terveellisiä rasvoja. Kun seuraavan kerran etsit ravitsevaa välipalaa tai lisäystä ateriaan, älä unohda avokadoa!